Vanliga webbsidesfel

HTTP-statuskoder är tresiffriga nummer som ger webbläsare information om webbsidans status. Du kan stöta på de här felkoderna när du surfar på internet eller har du kanske till och med fått dem på ditt egen värdtjänstkonto.

Här är en snabbguide som hjälper dig att förstå de vanligaste felkoderna och förslag på vad som kan lösa problemet:

400 Dålig Förfrågan

Webbservern kunde inte analysera ett felaktigt skript. Oftast orsakar problem med programmering detta problem. Du bör prata med din utvecklare eller mjukvaruleverantör för hjälp med att lösa problemet.

Om du får detta fel med en GoDaddy Hosting Connection® ansökan, kontakta vår supportavdelning.

401 - Autentisering krävs

Den här sidan kräver ett användarnamn och lösenord för att komma åt den. Om du försöker komma åt den utan den får du ett meddelande 401 - Authentication Required.

403 - Förbjudet

Förbjudna fel visas när någon försöker komma åt en katalog, fil eller skript utan lämpliga behörigheter. Till exempel, om ett skript bara är läsbart för användaren och andra inte kan komma åt filen, ser de ett 403-fel.

Ogiltiga indexfiler och tomma kataloger kan också orsaka 403-fel. För mer information, se en av följande artiklar baserat på vilken typ av värdkonto du har: Web & Classic / cPanel / Plesk .

404 Ej Hittad

Om besökare får åtkomst till webbadresser som inte finns får de 404-fel. Orsaken kan vara allt från ogiltiga webbadresser, saknade filer eller omdirigeringar till webbadresser som inte längre finns.

500 - Internt serverfel

Detta är ett mycket allmänt fel som innebär att det finns ett problem med att webbplatsen visas, men detaljerna är inte tillgängliga. Ogiltig .htaccess filer, eller ogiltiga regler i dem, orsakar vanligtvis 500 fel med Linux®-värdkonton. Med Windows® är det oftast ogiltiga förfrågningar via a web.config fil.

För att ta reda på vad som orsakar problemet:

• Linux – granska dina Apache®-felloggar.
  • Windows – Aktivera detaljerade fel i din web.config-fil med följande kod:
    configuration>
       system.webServer>
          httpErrors errorMode="Detailed"/>
       /system.webServer>
    /configuration>

Mer information finns i listan över statuskoder och definitioner på W3.org:
http://www.w3.org/Protocols/rfc2616/rfc2616-sec10.html