Vad är tvåstegsverifiering?

Tvåstegsverifiering (2SV, även känt som tvåfaktorsautentisering) ger dig ytterligare säkerhet genom att kräva ett extra steg när du loggar in på ditt konto eller försöker redigera känslig information, till exempel ditt lösenord. Vi stöder de här 2SV-metoderna:

2SV-metod Säkerhetsnivå När du loggar in …
Sms Bra Vi skickar dig en sexsiffrig kod som du måste ange. Du kan inte logga in om du inte får SMS-meddelandet.
Autentiseringsapp, till exempel Google Authenticator eller Authy, på din telefon eller annan enhet. Bättre Du måste ange koden som appen visar. Du kan inte logga in om du inte har tillgång till appen.
Säkerhetsnyckel till maskinvara, till exempel Yubikey eller Google Titan Bäst Du måste sätta i maskinvarunyckeln, annars kan du inte logga in. Se till att du lägger till en annan reservmetod också, så att supporten fortfarande kan verifiera din identitet.

Ställ in en reservmetod för 2SV

Se till att alltid ange en reservmetod för 2SV för att minska krångel om någonting går fel (till exempel att du tappar bort din telefon). Ange en reservmetod samtidigt som du aktiverar 2SV.

Obs! Du får bäst resultat om du ställer in reservmetoden på en annan enhet. Om den första delen av tvåstegsverifieringen t.ex. är en app på din dator kan du använda sms på mobilen som reservmetod.

Ett enklare sätt att använda 2SV

Som standard krävs 2SV vid varje inloggning. Du kan ändra inställningarna för 2SV så att det endast behövs vid högrisktransaktioner som att ändra ditt kontos säkerhet (lösenord, PIN-kod, 2SV-metoder) eller om du väljer att avbryta en domäns skyddade registrering. Om du sällan behöver genomföra en högrisktransaktion kan det här passa dig bättre.