Vad är tvåstegsverifiering?

Tvåstegsverifiering (2SV, även känt som tvåfaktorsautentisering) ger dig ytterligare säkerhet genom att kräva ett extra steg när du loggar in eller försöker redigera känslig information, till exempel ditt lösenord. Vi stöder de här 2SV-metoderna:

2SV-metod Säkerhetsnivå När du loggar in …
Sms Bra Vi skickar dig en sexsiffrig kod som du måste ange. Du kan inte logga in om du inte kan ta emot koden.
Autentiseringsapp, till exempel Google Authenticator eller Authy, på din telefon eller annan enhet. Bättre Du måste ange koden som appen visar. Du kan inte logga in om du inte har tillgång till appen.
Säkerhetsnyckel till maskinvara, till exempel Yubikey eller Google Titan Bäst Du måste ange maskinvarunyckeln för att verifiera din identitet. Du kan inte logga in om du inte har nyckeln och din reservmetod inte fungerar.

Ange alltid en backup-metod för 2SV

Se till att alltid ange en reservmetod för 2SV för att minska krångel om någonting går fel (till exempel att du tappar bort din telefon) – det är ett krav om du använder en maskinvarunyckel. Ange en reservmetod samtidigt som du aktiverar 2SV.

Obs! Ställ in din reservmetod på en annan enhet för bästa resultat – om din huvudsakliga 2SV-metod är sms till din telefon kan du till exempel ange en autentiseringsapp på din bärbara dator som din reservmetod för 2SV.

Ett enklare sätt att använda 2SV

Som standard krävs 2SV vid varje inloggning. Du kan ändra inställningarna för 2SV så att det endast behövs vid högrisktransaktioner som att ändra ditt kontos säkerhet (lösenord, PIN-kod, 2SV-metoder) eller när du överför en domän. Om du sällan behöver genomföra en högrisktransaktion kan det här passa dig bättre.