Ta bort varningen om skadlig programvara från Google

Om din WordPress-webbplats komprometteras kan du se att Google har svartlistat din webbplats och varnar nu alla som hittar din sida genom sina sökresultat.

När du har rensat eller tagit bort de infekterade filerna måste du begära en skanning från Google så att de kan ta bort varningarna från sina sökresultat.

Om du är osäker på hur du städar din webbplats kan du överväga att använda våra webbsäkerhetstjänster .

Konfigurera Google Search Console

Innan du kan begära att Google tar bort din webbplats från deras svarta lista över skadliga program måste du bevisa att du äger domänen. För att göra detta måste du ha ett Google Search Console-konto (tidigare Verktyg för webbansvariga).

1. Logga in på Google Search Console med din Google-inloggning.
  2. Klicka på knappen "Lägg till en egendom ".
  3. Ange din domän.
  4. Klicka på Lägg till .
  5. Klicka på länken för att ladda ner HTML-verifieringsfilen.
  6. Ladda upp filen till ditt värdkonto. ( cPanel / Plesk / Webbhotell / Hanterade WordPress-bloggar )
  7. När du har laddat upp den klickar du på länken i Google Search Console för att bekräfta.
  8. Klicka på Verifiera .
  9. Klicka på Fortsätt.

När du har lagt till din webbplats i Google Search Console och verifierat ägarskapet är nästa steg att begära en granskning av din webbplats från Google

1. Logga in på Google Search Console med din inloggning till ditt Google-konto.
  2. Klicka på den aktuella webbplatsen från instrumentpanelen.
  3. Klicka på länken Säkerhetsproblem.
  4. Välj Begär granskning .
  5. Ange önskad information.

Google kan ta flera dagar att slutföra granskningen av skadlig programvara. När de är klara visas resultaten av granskningen på meddelandesidan i Google Search Console.