Spara ett e-postmeddelande som en fil i Outlook

Spara ett e-postmeddelande i Outlook i Outlook på din dator. Som standard sparar Outlook meddelanden som e-postfiler. Outlook kan inte spara ett meddelande direkt som ett PDF- eller Word-dokument, men med några extra steg kan du konvertera till dessa filtyper.

OBS! De här stegen gäller endast för Outlook-skrivbordsappen.

Outlook sparar meddelandet direkt på din dator som en e-postfil.

1. Öppna Outlook .
  2. För att öppna det e-postmeddelande som du vill spara dubbelmarkerar du det. E-postmeddelandet öppnas i ett annat fönster.
  3. Gå till Arkiv -menyn och välj Spara som .
  4. Välj en mapp för din fil.
  5. Bredvid Filnamn anger du ett namn på filen och väljer sedan Spara .

E-postmeddelandet sparas på din dator. Om du använder Outlook för Windows sparas e-postmeddelandet som en MSG-fil (.msg). Om du använder Outlook för Mac sparas det som en EML-fil (.eml).

På Windows 10- och Mac-enheter sparar du meddelandet direkt som en PDF med menyn Skriv ut. I andra Windows-versioner måste du spara den som en HTML-fil och sedan konvertera den till en PDF i Word.

1. Öppna Outlook .
  2. För att öppna det e-postmeddelande du vill spara, dubbelklicka på det. E-postmeddelandet öppnas i ett annat fönster.
  3. Beroende på enhet gör du följande:
    • Windows 10 :
      1. Välj Skriv ut på Arkiv -menyn.
      2. Gå till menyn Skrivare , välj Microsoft Skriv ut till PDF och sedan Skriv ut .
      3. Välj en mapp till din PDF, ange ett filnamn och välj sedan Spara .
    • Andra Windows-versioner :
      1. Gå till Arkiv -menyn och välj Spara som .
      2. Välj en mapp till din PDF, ange ett filnamn och välj sedan HTML som filtyp.
      3. Välj Spara.
      4. Öppna Word .
      5. Välj Arkiv och sedan Öppna . Du kan behöva välja en plats för att hitta mappen som innehåller din fil.
      6. Välj den HTML-fil du sparade.
      7. Välj Arkiv , sedan Spara som och sedan PDF (* .pdf) som filtyp.
      8. Välj Spara.
    • Mac :
      1. Välj Skriv ut på Arkiv -menyn. Ett nytt fönster öppnas.
      2. Välj Spara som PDF på den nedrullningsbara menyn längst ner i fönstret.
      3. Välj en mapp till din PDF, ange ett namn för filen och välj sedan Spara .

E-postmeddelandet sparas på din dator som en PDF-fil (.pdf).

Spara meddelandet som en HTML-fil och konvertera det till ett Word-dokument.

OBS! De här stegen gäller endast Outlook i Windows. Om du använder Mac är det enda alternativet att kopiera och klistra in e-postinnehållet direkt i ett Word-dokument.
  1. Öppna Outlook .
  2. För att öppna det e-postmeddelande som du vill spara dubbelmarkerar du det. E-postmeddelandet öppnas i ett annat fönster.
  3. Gå till Arkiv -menyn och välj Spara som .
  4. Välj en mapp för din fil.
  5. Ange ett namn för filen bredvid Filnamn .
  6. Välj HTML som filtyp och välj sedan Spara .
  7. Öppna Word .
  8. Välj Arkiv och sedan Öppna .
  9. Välj den HTML-fil du sparade.
  10. Välj Arkiv och sedan Spara som och välj sedan Word-dokument (* .docx) som filtyp.
  11. Välj Spara.

E-postmeddelandet sparas på din dator som en Word-dokumentfil (.docx).