Skapa ett underordnat tema för WordPress

Ibland kanske du vill ändra ett WordPress-tema. Det bästa sättet att ändra temats stil och funktionalitet är att använda ett underordnat tema för att förhindra att ändringarna går förlorade när du utför uppdateringar.

1. Anslut till din värdtjänst med FTP
  2. Gå till katalogen wp-content / themes för din WordPress-webbplats.
  3. Skapa ditt barns temakatalog. Följande är en vanlig namngivningskonvention för underordnade teman: < förälder & gt; -barn , där < förälder & gt; är namnet på ditt överordnade tema.
  4. Navigera till underordnad temakatalog och skapa en style.css- fil.
  5. I filen style.css lägger du till ett formatmallrubrik som innehåller metadata om ditt tema. Följande är ett exempel som du kan använda från ett Twenty Fifteen-underordnat tema:
    / * Temanamn: Twenty Fifteen Child Theme URI: http://example.com/twenty-fifteen-child/ Beskrivning: Twenty Fifteen Child Theme Författare: John Doe Författare URI: http://example.com Mall: twentyfifteen Version: 1.0.0 Licens: GNU General Public License v2 eller senare Licens URI: http://www.gnu.org/licenses/gpl-2.0.html Taggar: light , mörk, två kolumner, höger sidofält, responsiv layout, tillgänglighetsklar Textdomän: tjugofembarn * /

Se till att ersätta informationen i exemplet med informationen som motsvarar ditt tema.

6. Spara filen style.css.
  7. Skapa nu en function.php- fil. Detta innehåller PHP-funktioner som är specifika för ditt barns tema.
  8. När du har skapat filen features.php måste du ange stilar och skript från ditt överordnade tema till ditt barns tema.
    • Öppna functions.php filen
    • Lägg till en funktion som används för att ange stilar och skript från ditt överordnade tema. Nedan följer ett exempel.
      ? php add_action ('wp_enqueue_scripts', 'my_theme_enqueue_style'); function my_theme_enqueue_style () {wp_enqueue_style ('parent-style', get_template_directory_uri (). '/style.css'); }? >