Ställ in lösenord och tvåstegsverifiering

lösenord brick

Säkra din webbplats
Lösenord och 2SV | Säkerhetskopiering och återställning
SSL | Brandvägg | Övervaka och skanna
Säkra betalningar | CMS-uppdateringar

Vad är det?

Starka lösenord ser till att du och de personer du väljer är de enda som har tillgång till ditt konto.

Tvåstegsverifiering (2SV) kräver ett extra steg för att bevisa din identitet när du loggar in. När du har skrivit in ditt lösenord måste du bevisa att du har tillgång till ett separat konto som din e-post eller en fysisk enhet som din mobil. Vissa kan hänvisa till detta som multifaktorautentisering (MFA) eller tvåfaktorautentisering (2FA).

Varför behöver jag det?

Ditt GoDaddy-konto är mycket värdefullt. Det kan innehålla kundens personuppgifter, domäner som kan säljas eller överföras och värdtjänster som kan konfigureras för olagliga aktiviteter. På den mörka webben är ditt GoDaddy-konto värd 100 gånger ditt Facebook-konto.

Ditt lösenord är den första och viktigaste försvarslinjen. Tvåstegsverifiering ger ett extra säkerhetslager som är mycket svårt att tränga igenom. Någon kan få tag på ditt säkra lösenord, men vad är chansen att någon får ditt säkra lösenord och åtkomst till ditt telefon- eller e-postkonto?

Vad behöver jag göra?

Välj vad du vill göra för att skydda dina konton.

Konfigurera starka lösenord

Skaffa en lösenordshanterare. Att komma ihåg ett annat starkt lösenord för allt du loggar in på är inte något som de flesta av oss kan göra. Med lösenordshanterare kan du spara, generera och hantera lösenord för alla dina konton. De kan också meddela dig när det är dags att ändra ett lösenord och hjälpa dig genom processen.

Du behöver fortfarande ett lösenord för att komma åt lösenordshanteraren. Se till att den är stark! För att vara ett starkt lösenord måste du:

• Använd aldrig samma lösenord för flera konton.
  • Använd inte personligt identifierbara termer.
  • Undvik att använda vanliga ord eller fraser.
  • Använd olika typer av tecken.
  • Gör det långt.
  • Överväg att stava saker fel.
  • Ändra dina lösenord regelbundet.
  • Spara eller dela aldrig lösenord.

Aktivera tvåstegsverifiering

Lär dig hur du aktiverar tvåstegsverifiering för dina GoDaddy-konton genom att kolla in dessa länkar.

GoDaddy:Aktivera 2-stegsverifiering

WordPress: tvåfaktorautentisering för WordPress

Microsoft 365:Aktivera eller avaktivera flerfaktorautentisering