|  Start
Hjälp

Kontohantering Hjälp

Boop pip bopp… beräknar… beräknar… initierar sekvens 42…
Det verkar som de tokiga robotarna ställer till det igen! De har tagit över och har översatt den här sidan till ditt språk. Robotarna menar väl i sina hjärtan av metall. De vill hjälpa dig! Berätta för oss hur robotarna sköter sig via knapparna längst ner på sidan. Gå till den engelskspråkiga versionen

Safari på iPhone och iPad: Rensa cacheminnet

Om du har problem med att visa din webbplats kan du försöka att rensa cacheminnet och sedan gå tillbaka till webbplatsen.

  1. Öppna appen Inställningar på din mobila enhet.
  2. Tryck på Safari .
  3. Tryck på Rensa historik och webbplatsdata .
  4. Tryck på Rensa historik och data för att rensa cacheminnet.

Relaterat steg

  • Försök att se din webbplats igen.

Mer information


Var den här artikeln till hjälp?
Tack för din feedback. Ring vårt supportnummer eller starta chattalternativet ovan om du vill prata med en medarbetare på kundtjänst.
Vi är glada att vi kunde hjälpa till! Finns det något mer vi kan göra för dig?
Det var tråkigt att höra. Berätta vad som var krångligt eller varför lösningen inte hjälpte dig med problemet.