Redigera en SRV-post

Redigera dina SRV-poster (Service) i din DNS -zonfil för att ändra de inställningar som används för att identifiera datorer som är värd för specifika tjänster, t.ex. FTP, telefoni eller snabbmeddelanden.

1. Logga in på ditt GoDaddy domänkontrollcenter . (Behöver du hjälp med att logga in? Hitta ditt användarnamn eller lösenord .)
  2. Välj din domän för att komma till sidan Domäninställningar .
    välj domän
  3. Välj Hantera DNS under Ytterligare inställningar .
  4. Välj Redigera bredvid SRV-posten du redigerar.
  5. Redigera uppgifterna för din SRV-post:
    • Service : Tjänstnamnet på den här SRV-posten. Namnet ska börja med ett understreck, till exempel _ldap , _ftp eller _smtp .
    • Protokoll : Det protokoll som tjänsten använder. Namnet ska börja med ett understreck, till exempel _tcp eller _udp .
    • Namn : Värdnamnet för posten. Skriv @ för att lägga SRV-posten på din rotdomän.
    • Värde : Värdnamnet på den maskin som tillhandahåller tjänsten, t.ex. värd.exempel.com .
    • Prioritet : Prioriteten för SRV-posten. För flera poster som har samma namn och tjänst avgör prioritetsnumret vilket värde som ska kontaktas först.
    • Vikt : Vikten för SRV-posten. För flera poster som har samma namn , tjänst och prioritet avgör viktvärdet hur ofta ett värde väljs i förhållande till andra.
    • Port : Portnumret för tjänsten, t.ex. 80 eller 21 .
    • TTL : Hur länge servern ska cacha information. Standardinställningen är 1 timme.
  6. Välj Spara för att slutföra ändringarna.

De flesta DNS-uppdateringar börjar gälla inom en timme, men det kan ta upp till 48 timmar att uppdatera globalt.