Överföra en .EU-domän

Du kan överföra ett domännamn med ändelsen .eu till oss. Överföringsprocessen är emellertid unik för European Registry of Internet Domain Names (EURid).

På grund av registerbegränsningar kan vi inte lägga till ett år med kostnadsfri registrering till de domännamn med ändelsen .eu som du överför till oss.

När du köper en överföring av ett domännamn med ändelsen .eu av oss, meddelar vi EURid om din begäran.

Du måste godkänna överföringen i ditt konto hos oss inom 40 dagar, annars upphör begäran. Ju fortare du godkänner överföringen desto fortare slutförs den.

För att godkänna överföringen måste du ange auktoriseringskoden i domänhanteraren.

EURid debiterar en icke-återbetalbar överföringsavgift när överföringen har genomförts.

Överföra en .eu-domän till GoDaddy

1. Se Överför min domän till GoDaddy för viktig information om hur du köper och förbereder för överföringen av ditt domännamn med ändelsen .eu.

OBS! När du köper en överföring av ett domännamn med ändelsen .eu av oss, skickar vi överförings-ID:n och auktoriseringskoden till din registrerade e-postadress.

2. Logga in på din Mina Produkter-sida.
  3. Klicka på fliken Mina produkter om du inte kommer dit direkt:
  4. Fliken Mina produkter

5. Klicka på Hantera alla:
  6. Hantera alla

7. Från menyn Domäner, välj Överföringar.
    Menyalternativet Domänöverföring
  8. Markera det .eu-domännamn du vill auktorisera och klicka på Auktorisera överföring.
  9. Klicka på Lägg till nu.
  10. Gör något av följande:
    • Klicka på fliken Grundläggande och ange auktoriseringskoden från nuvarande registrator (om det är tillämpligt) i fältet bredvid domännamnet.
    • Välj fliken Avancerad och ange sedan ett domännamn och dess auktoriseringskod per rad. Skilj domännamnet från auktoriseringskoden med komma, blanksteg eller tabb.

OBS! Om du inte har en auktoriseringskod, se Hur skaffar jag en auktoriseringskod så att jag kan överföra mitt domännamn till dig? Vissa domännamnstillägg behöver inte denna auktoriseringskod.

11. Markera Jag auktoriserar överföringen ... och klicka sedan på Slutför.
  12. Klicka på OK.