Outlook-fel: Åtgärden kan inte slutföras

När du öppnar Outlook i Windows kan du få följande felmeddelande:

Åtgärden kan inte slutföras. Anslutningen till Microsoft Exchange är otillgänglig. Outlook måste vara online eller anslutet för att slutföra den här åtgärden.

Det här felet kan visas om e-postadressen som du försöker konfigurera i Outlook redan har konfigurerats på samma Outlook-klient (som om du hade samma e-postadress i Workspace Email i Outlook och sedan bytte till Microsoft 365 och försökte konfigurera det igen med samma Outlook-klient).

Lös problemet genom att följa varje steg i ordning och kontrollera om Outlook fungerar som det ska. Om inte, fortsätt till nästa steg.

OBS! Om du använder Outlook 2010 måste du installera korrigeringsfilen Microsoft 365 . Gör det innan du försöker använda de här felsökningsstegen.

Steg Gör så här
Starta om datorn Stäng alla program och starta om datorn helt. Försök sedan att öppna Outlook.
Kontrollera Windows Credential Manager Ibland öppnas inte Outlook eftersom autentiseringsuppgifterna är i ett format som inte är kompatibelt med Microsoft 365. Ta bort inkompatibla Windows-autentiseringsuppgifter .
Återställ lösenordet Logga in på Microsoft 365 att bekräfta att du använder rätt e-postadress och lösenord. Om du inte kan logga in, återställ ditt lösenord .
Skapa en ny Outlook-profil Se till att Outlook är stängt. Skapa sedan en ny profil via kontrollpanelen .
Testa anslutningen Outlook kanske inte ansluter till servern. Testa Outlook-anslutningen.
Inaktivera kort inställningar för brandvägg Granska alla brandväggsinställningar som kan blockera anslutningen. Det kan vara bra att tillfälligt inaktivera brandväggen för att bekräfta att den orsakar felet.
Försök att konfigurera Outlook manuellt Det rekommenderas alltid att använda Autodiscover först. Om automatisk upptäckt misslyckas kan du försöka konfigurera Outlook manuellt.