Omdirigera HTTP till HTTPS för WordPress på Linux

För att omdirigera din WordPress-webbplats till det säkra HTTPS-protokollet på Linux finns det flera steg som måste vidtas innan omdirigeringen fungerar korrekt.

Notera: Om din webbplats är värd på vår Hanterad WordPress-värdplattform om du inte behöver ändra dessa inställningar manuellt kommer HTTPS-protokollet att konfigureras automatiskt.

WordPress-förberedelsesteg

Dessa steg bör vidtas innan du ändrar någon kod.

1. Logga in på WordPress
  2. Välj inställningar från menyn och klicka på Allmän .
  3. Leta reda på följande poster i Allmänna inställningar:
    • WordPress-adress (URL):
    • Webbplatsadress (URL):
  4. Uppdatera båda webbadresserna så att de inkluderas https istället för http
  5. Spara ändringarna

Steg för omdirigering av Linux

Om din WordPress-webbplats är värd för Linux kommer den att använda en .htaccess-konfigurationsfil . Placera .htaccess i rotmappen för din webbplats kommer att ändra beteendet på din webbplats.

1. Ladda ner en kopia av din .htaccess från ditt webbhotellkonto.
  2. Öppna filen med din favorittextredigerare

Notera: Se till att du redigerar .htaccess-filen med en textredigerare som inte använder ordomslag. Vissa redaktörer (till exempel MS Word eller Notepad med ordomslag aktiverat) infogar osynliga tecken för att beteckna en radbrytning. Din .htaccess-fil fungerar inte om den har dessa specialtecken.

3. Gör nödvändiga ändringar med hjälp av exemplen nedan.
  4. Spara dina ändringar.
  5. Ladda upp det modifierade .htaccess till ditt värdkonto.
  6. Testa ditt arbete genom att navigera normalt till webbplatsen, och det ska omdirigeras till HTTPS automatiskt.

Exempel på WordPress .htaccess-innehåll

Din WordPress-webbplats bör redan ha en standardpost i din .htaccess fil. det borde likna det här exemplet:

IfModule mod_rewrite.c> RewriteEngine On RewriteBase / # BEGIN WordPress RewriteRule ^ index \ .php $ - [L] RewriteCond % {REQUEST_FILENAME} ! -f RewriteCond % {REQUEST_FILENAME} ! -d RewriteRule. /index.php [L] / IfModule>

För att säkerställa att ditt webbhotell kommer att tvinga HTTPS-protokollet till all trafik till webbplatsen måste du lägga till följande i .htaccess-filen.

RewriteCond % {HTTPS} ! = på RewriteRule ^ https: //% {HTTP_HOST}% {REQUEST_URI} [L, R = 301]

Du måste placera kodavsnittet efter RewriteBase / i .htaccess fil. Det ska se ut som följande exempel:

IfModule mod_rewrite.c> RewriteEngine On RewriteBase / RewriteCond % {HTTPS} ! = på RewriteRule ^ https: //% {HTTP_HOST}% {REQUEST_URI} [L, R = 301] # BEGIN WordPress RewriteRule ^ index \ .php $ - [L] RewriteCond % {REQUEST_FILENAME} ! -f RewriteCond % {REQUEST_FILENAME} ! -d RewriteRule. /index.php [L] / IfModule>