Om självhanterad DNSSEC

DNSSEC (Domain Name Security Extensions ) lägger till ett extra lager säkerhet i dina domäner genom att bifoga DS-poster (digital signatur) till deras DNS-information. Du kan självhantera DNSSEC för domäner som är registrerade med GoDaddy när de använder tredjeparts namnservrar som har DNSSEC aktiverat.

När du uppgraderar till Premium DNS och aktiverar DNSSEC i ditt konto hos oss tar vi hand om DNSSEC-inställningarna åt dig.

För att kunna använda DNSSEC framgångsrikt och hantera DS-poster måste du se till att din domän och dess zonfil uppfyller dessa krav:

• Domännamnet registreras via GoDaddy.
  • Registret för domännamnet måste ha stöd för DNSSEC för domännamnets tillägg.
  • Domänen använder namnservrar från tredje part (inte GoDaddy) och du har kontroll över att signera dina zoner. Du måste granska denna information med din DNS-leverantör.
  • Domännamnet måste ha en aktiv status, inte flaggas av registret, och ha giltiga uppgifter som visas i WHOIS-katalogen .

För att aktivera DNSSEC måste zonen signeras digitalt av din DNS-server. Under signeringen skapar du en DS-post (Delegation of Signing). Varje DS-post innehåller information som registret använder för att autentisera med DNSSEC. Du använder DS-posten och informationen som den innehåller för att aktivera DNSSEC för din zon.

När du har DS-postinformationen från din DNS-leverantör kan du lägga till en ny DS-post i ditt GoDaddy-konto.