Namnserverregler för domäner med ändelsen .br

Alla domännamn med ändelsen .br måste ha två till sex auktoritativa namnservrar. Innan du registrerar eller modifierar domännamnet måste du ange enbart de namnservrarna i dess zonfil.

Om du vill registrera ett domännamn med ändelsen .br hos oss och använda våra namnservrar hanterar vi detta åt dig.

Om du vill använda dina egna namnservrar måste du konfigurera dem innan du registrerar eller modifierar domännamnet. Du måste även se till att de hanteras korrekt innan du tilldelar dem till domännamnet i vårt system.

OBS! Du kan använda DNS-valideringsverktyget på Registro.br:s webbplats för att se till att namnservrarna hanteras korrekt.

Om du exempelvis vill registrera kulexempel.br och använder namnservrarna ns1.kulexempel.br och ns2.kulexempel.br måste de namnservrarna anges i domännamnets zonfil.

När du konfigurerar dina namnservrar och registrerar ditt domännamn ska du följa anvisningar i Ändra namnservrar för mina domäner för att ställa in namnservrarna i vårt system.

Se Om domäner med ändelsen .br för mer information om .at-domäner.