Lista mitt företag på Google

Vår listningstjänst Google My Business erbjuder ett sätt att öka synligheten för ditt företag genom att visa verksamhetens öppettider, telefonnummer och plats i Google Sök- och Maps-resultat. Den här tjänsten är tillgänglig för Webbplatsverktygsföretag – Plus- och eCommerce-kunder i USA, Storbritannien, Australien och Kanada (engelska).

OBS! Läs Är mitt företag behörigt? för information om hur du kvalificerar dig för Google My Business.

1. Logga in på ditt GoDaddy-konto och öppna produkten. (Behöver du hjälp med att öppna din produkt?)
  2. När Webbplatsverktyg öppnas hittar du kortet Lista ditt företag på Google och klickar på Starta.
    Klicka på Lista ditt företag på Google
  3. När du får frågan Vilken typ av företag har du? klickar du på den panel som stämmer bäst in på ditt företag.
    Välj företagstyp

OBS! Endast företag med en fysisk besöksadress och lokala serviceområden får listas på Google. Om din webbplats inte uppfyller kraven visas ett alternativ för att optimera nyckelorden på din webbplats så att den hamnar högre upp i sökmotorresultat.

4. Fyll i formuläret för Google My Business, inklusive vilken typ av verksamhet som stämmer bäst in på din webbplats, och klicka på Skicka.
    Fyll i formuläret, klicka på Skicka
  5. Klicka på knappen Ring [ditt telefonnummer] så skickas en bekräftelsekod till din telefon.
    Klicka på Ring
  6. Ange bekräftelsekoden som skickades till telefonen och klicka på Skicka.
  7. Om granskningsteamet kommer fram till att ditt företag är kvalificerat för att listas får du ett e-postmeddelande om att det har skickats till Google för publicering. Du får även ett meddelande i ett kort på Kontrollpanelen för din webbplats. (Se då artikeln Nästa steg nedan.)
    Klicka på Kontrollpanel

OBS! Om granskningsteamet behöver mer information får du ett e-postmeddelande med en uppmaning om att uppdatera din information. Om teamet kommer fram till att ditt företag inte är kvalificerat får du ett meddelande om detta på Kontrollpanelen för din webbplats.