Lägg till robots.txt-filen på min WordPress-webbplats

Sökmotorer, som Google, Yahoo! Och Bing, använder robotar för att genomsöka webbplatsens sidor och mediefiler för att indexera dem så att de kan visas bland sökresultaten. Om du har robots.txt-filen på din webbplats kan du konfigurera olika direktiv för att tillåta eller neka genomsökning av specifika delar av din webbplats. Att förhindra att robotar genomsöker mindre betydande sidor och filer kan minska serverbelastningen. Det förhindrar också att robotar når sin genomsökningskvot per webbplats innan de får chansen att gå igenom viktiga sidor.

1. Logga in på WordPress.
  2. Installera och aktivera Yoast SEO-insticksprogrammet .
  3. I menyn till vänster väljer du Yoast SEO och sedan Verktyg .
  4. Välj Filredigerare .
  5. Under robots.txt väljer du Skapa robots.txt-fil . En ny sida med kod laddas, detta är en utvecklarvy av din webbplats som skapats av Yoast för avancerad felsökning. Du kan gå tillbaka till WordPress-instrumentpanelen med webbläsarens tillbaka -knapp.
    OBS! Om du redan har en robots.txt-fil på din webbplats kan du redigera filen .

När du går tillbaka till Filredigerarsidan på din WordPress-instrumentpanel ser du den nyskapade robots.txt-filen. På servern finns filen i rotmappen på din WordPress-webbplats.