Lägg till ett block i bildgalleriet i WordPress

Om du behöver lägga till flera bilder på din WordPress-webbplats kan du lägga till ett block för bildgallerier på dina sidor eller inlägg.

1. Öppna blockredigeraren ( Behöver du hjälp med att öppna blockredigeraren? ).
  2. Välj Lägg till block .
  3. Välj Galleri i avsnittet Vanliga block.
  4. Välj hur du vill lägga till bilder i galleriet:
    • Ladda upp - Välj bilder som är lagrade på din egen dator.
    • Mediabibliotek - Ger åtkomst till Stockfoton och mediebiblioteket.
  5. Du måste antingen välja Importera eller Välj- knappen baserat på varifrån du lägger till bilden.
  6. Välj Skapa ett nytt galleri .
  7. Du kan ordna om dina bilder, lägga till en bildtext samt metadata för dina bilder.
  8. Välj Infoga galleri .
Animering som visar hur du lägger till ett bildgalleriblock

OBS! Kom ihåg att uppdatera din sida eller ditt inlägg efter redigering.