Lägg till en SRV-post

SRV-poster (Service) är DNS- poster som används för att identifiera datorer som är värd för specifika tjänster, såsom FTP, telefoni eller snabbmeddelanden. Lägg till en SRV-post till din domän när som helst i ditt GoDaddy-konto.

1. Logga in på GoDaddy Domänkontrollcenter. (Behöver du hjälp med att logga in? Ta reda på ditt användarnamn eller lösenord.)
  2. Välj din domän för att komma till sidan Domäninställningar.
  3. Gå till Ytterligare inställningar och välj Hantera DNS.
  4. Välj Lägg till under tabellen med poster.
  5. Under Typ väljer du SRV .
  6. Ange uppgifterna för din SRV-post:
    • Service : Tjänstnamnet på den här SRV-posten. Namnet ska börja med ett understreck, till exempel _ldap , _ftp eller _smtp .
    • Protokoll : Det protokoll som tjänsten använder. Namnet ska börja med ett understreck, till exempel _tcp eller _udp .
    • Namn : Värdnamnet eller domännamnet som SRV: n länkar till. Om du vill länka posten till ditt domännamn, skriv @ .
    • Mål : Värdnamnet på den maskin som tillhandahåller tjänsten, t.ex. värd.exempel.com .
    • Prioritet : Prioriteten för SRV-posten. För flera poster som har samma namn och tjänst avgör prioritetsnumret vilket mål som ska kontaktas först.
    • Vikt : SRV-postens vikt. För flera poster som har samma namn , tjänst och prioritet avgör viktvärdet hur ofta ett mål väljs i förhållande till andra.
    • Port : Portnumret för tjänsten, t.ex. 80 eller 21 .
    • TTL: Hur länge servern ska cacha information. Standardinställningen är 1 timme.
  7. Välj Spara för att spara din nya SRV-post.

Det kan ta upp till 48 timmar innan dina DNS-ändringar börjar gälla globalt.