Webbplatsverktyg Hjälp

Lägg till en sekretesspolicy på min webbplats

Från och med den 25 maj 2018 kräver EU att besökare från medlemsländer ska få tillgång till information om hur din webbplats hanterar deras data. Så här lägger du till information om din sekretesspolicy gällande data för att uppfylla EU:s dataskyddsförordning GDPR.

1. Logga in på ditt GoDaddy-konto och öppna produkten. (Behöver du logga in?)
  2. Klicka på Redigera/Redigera webbplats. (Om du använder onlinebutiken för Website Builder klickar du på Hantera butik och sedan på Webbplats i den gröna raden längst upp.)
  3. Rulla ner i webbplatsens huvudvy till den plats där du vill placera din sekretesspolicy och klicka på det gröna plustecknet.
    Klicka på den gröna plusknappen

OBS! Första gången en ny EU- kund öppnar Website Builder, läggs en länk till i sidfoten till ett tomt sekretesspolicyavsnitt. Om du klickar på länken kan du gå vidare till steg 7.

4. Rulla ner till slutet av avsnittslistan i den högra panelen och klicka på Visa fler.
    Klicka på knappen Visa fler
  5. Leta reda på och klicka på panelen Sekretesspolicy.
    Klicka på panelen Sekretesspolicy
  6. Klicka på layouten längst upp i panelen för att lägga till avsnittet.
    Klicka på layouten för att lägga till avsnittet
  7. Klicka nu på det nya avsnittet i huvudfönstret för Website Builder för att redigera din policy i panelen till höger. (Accentfärg ändrar bakgrundsfärgen för sekretessavsnittet.)
    Anpassa panelfält
  8. Klicka på Klar längst upp i panelen när du är klar.
  9. Dina ändringar sparas automatiskt så klicka på Förhandsgranska för att se hur de visas för besökare.
    ‌‌Förhandsgranska din policy
  10. När du är nöjd med resultatet klickar du på Publicera webbplats(mobil) eller Publicera (stationär dator/surfplatta).