Lägg till en NS-post

Om du lagrar DNS med GoDaddy konfigureras de NS-poster som behövs för din standard-DNS automatiskt och kan inte ändras. Du kan emellertid lägga till anpassade NS-poster för att peka en specifik underdomänvärd till en annan uppsättning namnservrar, som sedan kan göra det möjligt för dig att hantera DNS för underdomänen längre på en annan DNS-tjänst.

1. Logga in på ditt GoDaddy Domänkontrollcenter. (Behöver du hjälp med att logga in? Ta reda på ditt användarnamn eller lösenord.)
  2. Välj ditt domännamn från listan för att komma till sidan Domäninställningar.
  3. Rulla ner till Ytterligare inställningar och klicka på Hantera DNS .
    välj hantera dns
  4. Välj knappen Lägg till under listan över befintliga poster. Under listrutan Typ väljer du Namnserver.
  5. Fyll i de obligatoriska fälten:
    • Värd: Värdnamnet för den underdomän du pekar.
    • Pekar mot: Den namnserver du vill att underdomänen ska peka mot.
    • TTL: Hur länge servern ska cacha information.
  6. Klicka på Spara för att slutföra processen.

Det kan ta upp till 48 timmar innan alla ändringar börjar gälla.