Lägg till digitala produkter

När du säljer produkter i din Website Builder-onlinebutik kan du erbjuda fysiska och digitala varor. Denna artikel förklarar hur du lägger till nedladdningsbara digitala produkter som videor eller ljudfiler. Se denna artikel om du vill veta hur du lägger till fysiska produkter som skickas till dina kunder.

1. Logga in på ditt GoDaddy-konto och öppna produkten. (Behöver du hjälp med att öppna din produkt?)
  2. När din butik visas väljer du Hantera butik.
  3. Välj fliken Butik och välj Lägg till produkt.
    Välj Lägg till produkt
  4. På sidan om att lägga till produkter går du till avsnittet Produkttyp och väljer Digital.
    Markera knappen Digital
  5. Börja med att skriva in ett Produktnamn och ett Pris, de fälten är obligatoriska. Fyll i resterande fält efter behov.
    Fältnamn Förklaring
    Reapris Visa reapris med det vanliga priset överstruket
    Skattekategori Kategorin är som standard inställd på Digitala produkter. Om produkten är beskattningsbar ändrar du menyn till Standard. Eller välj Icke beskattningsbar.
    Synlighet Avmarkera Visa i butik för att dölja säsongsvaror eller om du vill kunna visa flera produkter samtidigt framöver.
    Kategorier Du kan göra det enklare för kunder att hitta objekt genom att skapa kategorier, som kläder, husgeråd eller leksaker. Du hittar mer information om att skapa underkategorier på Lägga till produktkategorier.
  6. Om du vill lägga till en bild eller video väljer du respektive knapp och bläddrar till den fil du vill använda och väljer Öppna.

OBS! Bilder måste vara i formaten .jpg, .jpeg, .gif eller .png och får inte överskrida 10 MB vardera. (Du kan överföra bilder på upp till 5 000 x 5 000 pixlar men högsta visningsstorlek kommer att vara 1 920 x 1 080 pixlar.)

7. Välj fliken Filet och välj Lägg till fil. När du har lagt till och döpt produktfilen väljer du Spara för att ladda upp den. (Använd de andra två flikarna efter behov.)
    lägg till och spara filen
    Fliknamn Använd för att
    Beskrivning Lägga till information om produkten.
    Filer Lägg till och ladda upp en digital fil för produkten, t.ex. en video eller en ljudfil.

OBS! Säljaren kan ladda upp högst 10 filer per produkt och var och en av filerna får vara högst 2 GB. Kunden som köper produkten får en unik URL för varje fil och kan ladda ned filen högst 3 gånger.

Sökmotorer Automatiskt lägga till en direktlänk till den här produkten, som du kan ändra om du vill.
  8. Välj Spara igen när du är klar eller välj Spara och lägg till en till för att lägga till fler produkter.

OBS! Du kan inte lägga till fler än 5 000 produkter i din onlinebutik – oavsett kombination av fysiska och digitala produkter. Du kan som mest lägga till upp till 100 produkter på en och samma gång. Det går att lägga till och importera produkter till din butik, men det finns inget alternativ för export. (InstantPage-användare kan inte lägga till fler än sex produkter totalt, och det finns inget alternativ för uppladdning av flera på en gång.)

9. Publicera din webbplats för att lägga ut ändringarna online.