Konfigurera moms

Konfigurera hur du ska betala momsbetalningar per land eller region för kundköp. Vi har också samlat in några grundläggande villkor och situationer beträffande skatter i allmänhet att komma ihåg.

OBS! GoDaddy lämnar inte in eller betalar din skatt. Du bör alltid rådfråga en lokal skattemyndighet eller skattebokföring för att se till att ditt företag är korrekt konfigurerat, att du debiterar dina kunder rätt skattesatser och att du registrerar och betalar dina skatter korrekt.

Innan du börjar behöver du:

• Prata med en skattepersonal för att se till att du tar ut skatten korrekt.
  • Lär känna skattesatserna för var du säljer från (din plats, var dina butiker, anställda, fraktplatser etc.)
  • Lär känna skattesatserna för var dina kunder befinner sig.
  • Lär känna skattekategorierna för de produkter du säljer.
  1. Gå till produktsida för GoDaddy.
  2. Rulla till Websites + Marketing och välj Hantera bredvid webbplatsen eller butiken.
  3. Från handelspanelen väljer du Handel och under Allmänt väljer du Moms för både fysisk och digital produktskatt.
  4. Om du vill ändra från standardinställningen (Ingen moms) väljer du Lägg till för att öppna fönstret Lägg till momsregel .
  5. Välj ett land / en region .
  6. För vissa länder: Välj en stat / provins för att tillämpa moms på just den platsen. Alla stater / provinser kan också vara ett alternativ så att du kan tillämpa skatt på hela landet.
  7. Om du vill kan du redigera fältet Visa i kassan . Det är vad kunden ser när de checkar ut.
  8. Skriv en beskrivning för Skattekategori och ange Priset för alternativet. Vissa länder, delstater eller provinser har en allmän skatt. Ibland finns det också olika nivåer på mervärdesskatt på olika typer av produkter (mat, varor, digitala produkter, professionella tjänster etc.) Om du behöver fler kategorier väljer du Skapa mervärdeskategori för att lägga till en ny rad.
  9. Om du redan har redovisat skatter i produktens pris markerar du rutan bredvid Mina produktpriser inkluderar redan moms . Anta till exempel att din produkt är 50 USD, moms är 10% och frakt 7 USD. När du kommer till kassan ser kunden att delsumman för produkten (pris utan moms) är 50,00 USD, moms 5,00 USD och frakt 7 USD för totalt 62,00 USD.
  10. Markera rutan bredvid Skatt på frakt om dina kunder också betalar moms för frakt för deras region. Vi tillämpar automatiskt samma pris som produkten som skickas.
  11. Välj Spara för att tillämpa platsinställningarna och gå tillbaka till sidan Skatter .
  12. OBS! Om du vill lägga till en ytterligare skattesats för ett annat land, en region, delstat eller provins upprepar du stegen efter behov.