Konfigurera moms

Beroende på var du befinner dig och var dina kunder befinner sig måste du antagligen ta ut skatt på din försäljning och sedan rapportera och betala den till staten. Att sätta upp skatt här skulle göra det enklare när det är dags att skicka in och betala din skatt.

OBS! GoDaddy lämnar inte in eller betalar din skatt. Du bör alltid rådfråga en lokal skattemyndighet eller en skattebokförare för att se till att ditt företag är korrekt konfigurerat, att du debiterar korrekt kundsats för dina kunder och att du registrerar och betalar din skatt korrekt.

1. Gå till produktsida för GoDaddy.
  2. Bläddra till Website Builder och välj Hantera bredvid webbplatsen.
  3. På din kontrollpanel väljer du Handel och under Allmänt väljer du Moms för moms för fysiska och digitala produkter i din onlinebutik.
    • För Premium-onlinebutik: Gå till Inställningar & gt; på din > Skatt .

OBS! Ställ in moms för onlinebokningar separat. Välj Inställningar och enligt Utnämningar väljer skatt.

1. Välj Lägg till .
  2. Välj land / region och sedan delstat / provins (inklusive alla delstater / provinser), om tillämpligt. När du väl har ställt in kan du inte redigera dessa två fält och du behöver skapa en ny momsregel om du behöver ändra dem.
  3. Anpassa beskrivningen som kunderna ser när de checkar ut i fältet Visa i kassan.
  4. Skattekategori alternativ finns också, var och en med sin egen takt. Ange en annan skattesats för varje plats du lägger till, eller lägg till fler momskategorier.
  5. Markera kryssrutan bredvid Mina produktpriser inkluderar redan moms för att tillämpa moms på varor som folk ser dem i din butik istället för ett tilläggspris i kassan, och Ta ut moms på fraktkostnad om det krävs i ditt område.
  6. Välj Spara.
  7. Om du vill lägga till ytterligare en skattesats, t.ex. en för ett land / en region och en annan för en stat / provins, upprepar du stegen efter behov.

Även om vi inte är skatteexperter har vi några bra allmänna skattetips i lektion 10 om Lägg till en onlinebutik på din webbplats.