Konfigurera fraktmetoder

Steg 3 i Konfigurera WooCommerce med hjälp av Onboarding Wizard -serien.

Alternativ för att aktivera leveransmetoder för säljare med hjälp av inbyggnadsguiden

I det här steget konfigurerar vi fraktmetoder som dina kunder kan välja mellan. Om du angav butiksinformation i första steget rekommenderar guiden ombord frakt inställningar baserat på butikens plats.

OBS! Om du avslutar ombordsguiden innan du slutför den (t.ex. webbläsarflik eller ett fönster stängt, genom att klicka på X -knappen i det övre högra hörnet av popup-fönstret osv.) Kan du fortsätta från det ställe du stoppade genom att klicka på på knappen Starta ombordstigning överst på sidan när du är redo.

Observera att de alternativ som erbjuds under den här upplevelsen inte är heltäckande. När guiden har slutförts (eller hoppats över) kan du göra de ändringar du behöver i slutet. För ändringar av fraktmetoder och alternativ går du till WooCommerce > Inställningar > Frakt .

Du kan välja att skicka produkter till alla länder, överallt i världen, endast länder du säljer till eller specifika länder. För frakt till specifika länder, specificera vilka länder det kommer att vara innan du går vidare till nästa steg.

Sedan kan du välja att aktivera (eller inaktivera) fraktmetoderna för din butik. Baserat på de länder du har valt kommer guiden att rekommendera olika fraktmetoder (t.ex. USPS, Royal Mail, Fedex, UPS, Canada Post osv.). I många fall installeras det aktuella insticksprogrammet som behövs för att aktivera någon av omkopplarna, men det konfigureras inte automatiskt . Se till att du håller reda på vilka metoder du aktiverar så att du sedan kan konfigurera dem som förväntat.

Slutligen måste du skapa ett konto hos den fraktleverantör du har valt . Om du aktiverar en fraktmetod skapas inte ett konto hos fraktleverantören. I länkarna längst ner i den här artikeln finns mer information om de rekommenderade fraktmetoder som du vill konfigurera.

När du är redo klickar du gärna på Fortsätt- knappen i nedre högra hörnet eller på Tillbaka för att göra ändringar.