Installerar och konfigurerar insticksprogrammet W3 Total Cache på WordPress

Du kan installera W3 Total Cache för att påskynda din WordPress-webbplats på två sätt. W3 Total Cache minskar hur lång tid det tar för att generera ofta besökta sidor på din webbplats. Det implementerar också vanliga bästa metoder som JavaScript och CSS-optimering för att påskynda tiden det tar att ladda ner din webbplats till en webbläsare.

Den här processen tar ungefär 10–15 minuter och kan göra att din WordPress-webbplats känns mycket snabbare.

Varning: Den här artikeln gäller inte våra Hanterade WordPress-konton, som inte fungerar med insticksprogrammet W3 Total Cache. Hanterade WordPress-bloggar har redan en optimerad cache, så du behöver inte ha ett annat cachningsverktyg. För att se om detta gäller dig, seVilken sorts värdtjänstkonto har jag?

Så här installerar du W3 Total Cache-insticksprogram på WordPress

1. Logga in på WordPress.
  2. På menyn till vänster väljer du Insticksprogram > Lägg till nytt .
  3. I rutan Sök insticksprogram anger du W3 Total Cache .
  4. Bredvid W3 Total Cache väljer du Installera nu för att installera insticksprogrammet.
  5. Välj Aktivera för att aktivera insticksprogrammet.

Att konfigurera W3 Total Cache-insticksprogram på WordPress

1. På menyn till vänster väljer du Prestanda > Allmänna inställningar .
  2. I området Sidcache väljer du Aktivera .
  3. I listan Page Cache Method ( Sidcachemetoder) väljer du Disk: Enhanced (Disk: förbättrad) .
  4. I området Minifiera väljer du Aktivera .
  5. För Minify-läget väljer du Auto .
  6. Gå till HTML-minifieringslistan och välj Minify (standard) .
  7. Från JS-minifierarlistan väljer du JSMin (standard) .
  8. I listan över CSS-minifierare väljer du Minify (standard) .
  9. I området Databascache väljer du Aktivera .
  10. Från listan Databascache-metod väljer du Disk .
  11. I området Objektcache väljer du Aktivera .
  12. Från listan Object Cache Method ( Objektcachemetod) väljer du Disk .
  13. I området Browser Cache väljer du Aktivera .
  14. I området Diverse , välj Optimera diskförbättrad sida och minifiera cachning för NFS .
  15. Välj Spara alla inställningar .

Felsökning av W3 Total Cache-insticksprogram på WordPress

Rensa först din cache genom att välja Prestanda och töm sedan alla cachar . Du bör även besöka din webbplats i en annan webbläsare, eftersom W3 Total Cache som standard inte visar cachat innehåll för inloggade användare.

Om din webbplats fortfarande har problem kan det vara en konflikt mellan W3 Total Cache och ett annat insticksprogram eller ditt tema. Gör så här för att identifiera vilken:

1. Inaktivera alla insticksprogram utom W3 Total Cache.
  2. Välj Prestanda och töm sedan alla cachar för att rensa din cache.
  3. Kontrollera din webbplats i en annan webbläsare.
  4. Aktivera varje insticksprogram, en i taget, och rensa cacheminnet när du har aktiverat varje insticksprogram tills du hittar vilken som är problemet.
  5. Du kan valfritt tillfälligt växla till ett av WordPress-standardteman för att se om någon anpassad kod i ditt tema stör cachning.

Om du har identifierat en konflikt mellan W3 Total Cache och ett annat insticksprogram behöver du bara aktivera en av dessa på din webbplats. Du kan kontakta insticksprogramförfattarna om en möjlig lösning.

Om du fortfarande inte kan få din webbplats att fungera ska du skicka in ett felmeddelande genom att välja fliken Prestanda och sedan välja Support för att skicka in formuläret för gratis support och felsökning. Inaktivera sedan W3 Total cache tillfälligt tills din supportförfrågan hanteras.

Om din webbplats ger 500-fel och du inte kan logga in måste du logga in via FTP eller via FTP File Manager och redigera din .htaccess-fil. Du bör ta bort alla kodavsnitt som ser ut så här:

# BEGIN W3TC [section name here]
[code here]
# END W3TC [section name here]