Genomgång: Designa din butik

När du har konfigurerat Quick Shopping Cart® behöver du konfigurera flera komponenter i din onlinebutik. De visas som knappar längst upp på skärmen och bockas av efterhand som respektive del slutförs.

Vi har skapat tre genomgångar för att hjälpa dig att skapa din onlinebutik. Den första genomgången handlar om att designa din butik.

Tid som det tar att slutföra: 1 timme.

Det är oftast skyltfönstret som ger kunderna ett första intryck. Med Snabbkundvagn kan du skapa ett positivt intryck med en väldesignad butik. Snabbkundvagn erbjuder flera alternativ för att anpassa webbplatsens utseende och med verktygen skapar du grunden för ditt skyltfönster:

• Mallen
  • Mallbilder
  • Skyltfönsterinformation
  • Stilar för kategori- och produktsidor

I den här genomgången konfigurerar vi skyltfönstret för ett klädföretag. Vi vill ha något färgglatt som fångar kundernas uppmärksamhet.

Ändra butikens mall

I Snabbkundvagnen kan du enkelt ändra dina mallar när som helst. Med nya mallar kan du experimentera med olika kombinationer för design och färger, som helt kan ändra onlinebutikens utseende och känsla.

Ändra din mall

1. Logga in på ditt GoDaddy-konto.
  2. Klicka på Quick Shopping Cart.
  3. På sidan Quick Shopping Cart klickar du på Hantera bredvid det Quick Shopping Cart-konto som du vill ändra.
  4. Klicka på fliken Templates (Mallar).
  5. Valfritt: Välj det webbplatsverktyg som du vill använda för att förhandsgranska den nya mallen i menyn Preview (Förhandsgranska).
  6. Valfritt: Välj Datum i menyn Sortera för att visa nyligen skapade mallar. Välj Namn för att visa mallarna i alfabetisk ordning.
  7. För muspekaren över den mall som du vill använda i Template Gallery (Mallgalleriet).
  8. Välj för vilket webbplatsverktyg du vill använda tabellen och klicka sedan på Apply (Använd).
  9. Börja arbeta med din butik från avsnittet My Store (Min butik) genom att föra din muspekare över din mall och klicka sedan på Work on My Store (Arbeta med min butik).

Visa dina aktiva mallar, som visas live på internet, genom att gå till fliken My Templates (Mina mallar).

Ändra butikens mallbilder

Alla Snabbkundvagnsmallar innehåller standardbilder, så kallade mallbilder. Om bilderna inte passar för din butik kan de ändras. Precis som andra mediealternativ använder mallbilderna mediegalleriet. Mer information finns i Använda mediegalleriet.

Istället för att använda standardbilden på en dansande man kan du använda en egen bild på hängande t-shirts.

miniatyr

Ändra mallbilder

1. Logga in på ditt GoDaddy-konto.
  2. Klicka på Quick Shopping Cart.
  3. På sidan Quick Shopping Cart klickar du på Hantera bredvid det Quick Shopping Cart-konto som du vill ändra.
  4. Gå till menyn Konfigurera i avsnittet Design och välj Template Images (Mallbilder).

Vi vill ersätta den dansande mannen (bild 2) för t-shirtbutikens skyltfönster.

miniatyr

5. Välj den bild du vill ändra och klicka sedan på Change Image (Ändra bild).
  6. Ladda upp en bild genom att gå till fliken Add Images (Lägg till bilder) och klicka på Bläddra. Leta upp och välj bilden och klicka sedan på Ladda upp.

OBS! Om du redan har laddat upp bilden som du vill använda väljer du miniatyren i galleriet.

7. Gå till fliken My Images (Mina bilder) och välj den bild som du vill lägga till i din mall.
  8. Klicka på OK.
  9. Du kan välja hur bilden visas från listan Select Format (Välj format) genom att välja ett av följande alternativ:

OBS! Tillgänglig yta visas under miniatyren. Använd den här informationen när du väljer ett formatalternativ:

• Original (Ursprunglig) – Behåller bildens ursprungliga storlek och format.
    • Scale to Fit (Anpassa till storlek) – Ändrar storleken på bilden, men behåller bildens ursprungliga storleksförhållande.
    • Stretch to Fit (Sträck till storlek) – Ändrar storlek på bilden, utan att ta hänsyn till bildens ursprungliga storleksförhållande.
    • Tile Image (Sida vid sida) – Placera bilden sida vid sida både horisontellt och vertikalt i hela utrymmet.
    • Tile Horizontally (Upprepa horisontellt) – Placera bilden sida vid sida i en horisontell rad. Vertikal placering är beroende av mallen.
    • Tile Vertically (Upprepa vertikalt) – Upprepar bilden vertikalt i en kolumn. Horisontell placering är beroende av mallen.
    • Scale and Crop (Anpassa och beskär) – Behåller storleksförhållande samtidigt som bilden förstoras eller förminskas beroende på tillgängligt utrymme i mallen. När en av sidorna passar (och den andra antingen passar eller är för stor för tillgängligt utrymme) beskärs bilden från mitten för att passa i det tillgängliga utrymmet.
  10. Klicka på Återgå till original för att använda standardbilden.
  11. Klicka på Ta bort bild om du inte vill visa någon bild.
  12. Klicka på OK för att spara dina ändringar.

miniatyr

I exemplet med t-shirtbutiken har vår nya butik nu en bild på hängande t-shirts istället för mannen som lyssnar på musik.
  13. Klicka på Förhandsgranska för att se hur webbplatsen ser ut när du publicerar den.

OBS! Ändringar som du gör visas inte live på internet förrän du publicerar ditt skyltfönster. Mer information finns i

.

Konfigurera skyltfönsterinformation

När du har valt en mall behöver du ange information om ditt företag för kunder. Den här informationen visas i ditt skyltfönster.

Konfigurera skyltfönsterinformation

1. Logga in på ditt GoDaddy-konto.
  2. Klicka på Quick Shopping Cart.
  3. I listan Quick Shopping Cart klickar du på Hantera bredvid det Quick Shopping Cart-konto som du vill anpassa.
  4. Klicka på namn, logotyp, kontaktuppgifter i menyn Konfigurera i avsnittet Business Information (Företagsinformation).
  5. Fyll i företagets information i fälten.

Här är till exempel informationen för t-shirtföretaget. De här fälten fyller du i med informationen för ditt företag.

• Företagsnamn – So Many Shirts!
  • Slogan – We Sell a Lot of Shirts!
  • Adress – 123 Test St., Phoenix, AZ 85001
  • Primärt telefonnummer – (321) 555-4444
  • Alternativt telefonnummer – (321) 777-6666
  • E-postadress – example@secureserver.net
  • Copyright, år – 2011
  • Favicon – En favicon visas bredvid webbplatsens URL i en webbläsare. När en besökare bokmärker din webbplats visas ikonen bredvid länken.

miniatyr

• Logotyp
    miniatyr
  • Välkomstbild
    miniatyr
  • Fakturabild 1 och 2

Fakturabilderna visas på kundens kvitto. Vi har använt vår logotyp, men du kan välja något annat för din butik.

Så här ser t-shirtbutikens skyltfönster ut när vi har fyllt i all information.
    miniatyr

Välja stilar för kategori- och produktsidor

Det sista steget i utformningen av ditt skyltfönster är att välja hur dina produkt- och kategorisidor ska se ut.

Kategorisidans stil
Stilen för kategorisidan avgör hur produkter och kategorier visas på din webbplats.

Produktsidans stil
Stilen för produktsidan avgör hur produkterna visas när en kund klickar på en produkt för att få mer information.

Om du inte har tid att lägga till bilder på alla dina produkter och kategorier kan du lägga till en platshållarbild som visas för alla dina produkter och kategorier tills du har tid att lägga till olika produktbilder. Du kan komma åt dem via menyn Konfigurera under alternativet Design genom att klicka på Default Product Images (Standardproduktbilder).

Välja sidostilar

1. Logga in på ditt GoDaddy-konto.
  2. Klicka på Quick Shopping Cart.
  3. I listan Quick Shopping Cart klickar du på Manage (Hantera) bredvid det Quick Shopping Cart-konto som du vill använda.
  4. Gå till menyn Konfigurera i avsnittet Design och välj Category Page Styles (Kategoristilar) eller Product Page Styles (Produktstilar).
  5. Välj en layout i avsnittet Select Category Page Style (Välj kategoristil) eller Select Product Page Style (Välj produktstil). Använd antingen sidomenyn eller den gula pilen för att visa ytterligare layouter.
  6. Klicka på OK.

OBS! Klicka på stilminiatyren för att förhandsgranska en viss produktsida. Nuvarande layout visas i menyn Current Selection (Aktuellt val).

I vårt exempel med t-shirtbutiken har vi valt kategoristilen ”3 Column No Border (3 kolumner, ingen ram)”.

miniatyr

Eftersom varje t-shirt kan beställas i olika alternativ har vi valt ”Style 2 (Stil 2)” för produktsidan.
miniatyr

När utformningen av skyltfönstret är klart behövs produkter.

Fortsätt till artikel två: Konfigurera produkter.