Flytta min Plesk-webbplats med FTP och FileZilla

Du kan ladda upp eller säkerhetskopiera din webbplats genom att flytta en kopia av dina filer mellan din dator och ditt värdtjänstkonto med File Transfer Protocol (FTP). Det går att använda många olika klienter men vi rekommenderar FileZilla.

Uppladdning och nedladdning av din webbplats eller hela ditt värdtjänstkonto kan ta ett tag, beroende på webbplatsens storlek och din internetuppkoppling.

Varning! Om din webbplats använder databaser (t.ex. MySQL eller MSSQL) bör du se till att du också gör en säkerhetskopia av de databaserna för att få en komplett säkerhetskopia.

För att ansluta till FileZilla måste du känna till:

Fält Vad man ska ange...
Värd Ditt domännamn eller din IP-adress (Info nedan)
Användarnamn Ditt FTP-användarnamn (Info nedan)
Lösenord Ditt FTP-lösenord (Info nedan)
Port 21

1. Hämta, installera och starta FileZilla.
  2. Fyll i följande fält:
    FileZilla Quickconnect
  3. Klicka på Quickconnect
  4. I området för den fjärranslutna webbplatsen öppnar du webbplatsens rotkatalog.
  5. I området för den lokala webbplatsen öppnar du en mapp på datorn där du lagrar webbplatsfilerna lokalt.
    Spara värdtjänstfiler med FileZilla
  6. Lägg upp dina filer Hämta dina filer
    I området för den lokala webbplatsen drar du alla webbplatsens filer och kataloger till området för den fjärranslutna webbplatsen. I området för den fjärranslutna webbplatsen markerar du alla webbplatsens filer och kataloger och drar dem till området för den lokala webbplatsen.

Om du laddar upp webbplatsen är den uppe och i drift så snart du flyttat över alla filer. Om du laddar ner webbplatsen har du en säkerhetskopia på din dator så snart filerna har flyttats över.

Hitta din IP-adress

1. Logga in på ditt GoDaddy-konto och öppna ditt Plesk-värdtjänstkonto. ( Behöver du hjälp med att öppna din produkt? )
  2. Din IP- adress visas direkt under ditt domännamn.
    Hitta din IP-adress för Plesk
  3. Ange IP-adressen i fältet Värd för att ansluta till FileZilla i steg 2 ovan.

Hitta ditt FTP-användarnamn och lösenord

1. Logga in på ditt GoDaddy-konto och öppna ditt Plesk-värdtjänstkonto. ( Behöver du hjälp med att öppna din produkt? )
  2. Ditt FTP-användarnamn (Plesk-inloggning) och lösenord visas på höger sida av sidan under Inställningar .
    Hitta ditt Plesk FTP-användarnamn och lösenord
  3. Om du vill ändra ditt lösenord klickar du på Ändra, anger ditt nya lösenord och klickar på Ändra lösenord .
  4. Ange ditt FTP-användarnamn och lösenord i angivna fält för att ansluta till FileZilla i steg 2 ovan.

OBS! Om du ändrar ditt FTP-användarnamn eller -lösenord bearbetas det inom några minuter.

Nästa steg

Mer information

OBS! Som hjälp för våra kunder ger vi information om hur vissa produkter från andra företag används, men vi varken rekommenderar eller stöder sådana produkter. Vi tar inte heller något ansvar för dessa produkters funktioner och pålitlighet. Varumärken och logotyper från tredje part är registrerade varumärken som tillhör sina respektive ägare. Med ensamrätt.