Utvärdera webbplatsprestanda med PageSpeed Insights

Du kan använda Google Developers PageSpeed Insights till att analysera inläsningstiden för din webbplats.

1. Gå till Google Developers verktyg PageSpeed Insights.
  2. Ange din domän där det står "Ange webbadressen till en webbplats"
  3. Välj Analysera.
  4. Visa resultaten.

I resultaten kan du se förslag på hur du kan förbättra både dator- och mobilversionerna av din webbplats. Extra viktiga är eventuella förslag om att optimera bilder, förbättra webbläsarcachning, minimera JavaScript eller CSS, och blockering av återgivning av JavaScript och CSS.

Nästa steg

• Resultaten kan visa att du kan förbättra hastigheten på din webbplats genom att optimera bilderna.