Optimera WordPress-bilder

Om bildernas storlek och format inte är perfekt på din WordPress-webbplats kan det sakta ner inläsningshastigheten, vilket försämrar användarnas upplevelse och rankningen i sökmotorer. Du kan optimera bilderna med ett insticksprogram som minskar bildstorleken utan att påverka kvaliteten.

Obs! När du installerar ett nytt insticksprogram rekommenderas det alltid att du använder ett insticksprogram som regelbundet uppdateras och är kompatibelt med den senaste WordPress-versionen.
  1. Logga in på WordPress.
  2. På menyn till vänster väljer du Insticksprogram och sedan Lägg till nytt .
  3. I sökrutan för insticksprogram skriver du bildoptimerare.
  4. Rulla ner på sidan tills du hittar ett insticksprogram du tycker verkar intressant och välj sedan Mer information för att läsa mer om det.
  5. Välj Installera nu när du hittar ett insticksprogram du gillar.
  6. Välj Aktivera .
Obs: EWWW Image Optimizer är ett exempel på insticksprogram som kan minska storleken på bilderna du använder.

När det är installerat får insticksprogrammet för bildoptimering ett eget avsnitt i menyn till vänster. Leta reda på det avsnittet för att börja använda det nya insticksprogrammet. Du kan läsa insticksprogrammets officiella dokumentation om du behöver hjälp.