Redigera en SRV-post

SRV-poster (Service) i din DNS-zonfil anger anslutningsinformationen för tjänster som FTP, telefoni eller snabbmeddelanden. Tjänster som dessa måste nås via specifika portar och med SRV-poster kan du ange dessa portar via DNS. Du kan redigera dina SRV-poster när som helst i ditt GoDaddy-konto.

1. Logga in på din GoDaddy-domänportfölj. (Behöver du hjälp med att logga in? Ta reda på ditt användarnamn eller lösenord.)
  2. Välj en enskild domän för att komma till sidan Domäninställningar .
    välj en enda domän
  3. Välj DNS för att visa dina DNS-poster.
    välj fliken dns
  4. Markera kryssrutorna bredvid de DNS-poster du behöver redigera och välj sedan Redigera .
    • Väljskärmdump av ikonen för redigering av en dns-post Redigera bredvid en enskild post för att redigera en enskild post istället.
  5. Redigera uppgifterna för din SRV-post.
    • Tjänst : Detta är ett symboliskt namn för tjänsten, som & # 95; sip , och måste börja med ett understreck (& # 95;).
    • Protokoll : Transportprotokollet för tjänsten som måste börja med ett understreck (& # 95;). Detta anges oftast som & # 95; tcp eller & # 95; udp .
    • Namn : Värdnamnet eller prefixet för posten, utan domännamnet. Ange & commat; för att lägga posten på din rotdomän eller ange ett prefix, t.ex. e- post eller telefon .
    • Värde : Värdnamnet för den maskin som tillhandahåller tjänsten, t.ex. mail.coolexample.com .
    • Prioritet : Prioriteten avgör vilken post som ska kontaktas först när flera SRV-poster med samma namn finns på domänen. En lägre siffra betyder mer föredragen och den post med lägst prioritet används först.
    • Vikt : Den relativa vikten för SRV-poster med samma prioritet. Ett högre värde innebär en högre chans att bli plockad.
    • Port : Porten där tjänsten finns, t.ex. 80 eller 21 .
    • TTL (Time to Live) : Hur lång tid servern ska cacha information innan den uppdateras. Standardinställningen är 1 timme.
  6. (Valfritt) Välj Lägg till fler poster för att lägga till flera DNS-poster samtidigt. Om du ändrar dig väljer duskärmdump av ikonen för att ta bort en dns-post Ta bort för att ta bort alla poster som inte har sparats än.
  7. Välj Spara för att bekräfta dina ändringar. Om du har lagt till flera poster samtidigt väljer du Spara alla poster .
    • Om din domän har Domänskydd måste du bekräfta din identitet. Om du har haft tvåstegsverifiering (2SV) aktiverat under åtminstone 24 timmar ska du ange koden vi skickade via sms eller ange koden från din autentiseringsapp. Annars anger du engångslösenordet som vi skickar till din e-postadress för registrerare.

De flesta DNS-uppdateringar börjar gälla inom en timme men kan ta upp till 48 timmar att uppdatera globalt.