Hanterad WordPress Hjälp

CDN-bildindexering och Yoast SEO

OBS! Innan du gör ändringar i ditt WordPress-tema ska du lägga till ett underordnat tema, för att undvika att du förlorar alla ändringar nästa gång du uppdaterar temat.

För att säkerställa att bilder indexeras ordentligt av Google Search Console när du använder insticksprogrammet Yoast SEO och en CDN bör du lägga till ett litet kodfragment överst i functions.php-filen. Den koden kommer att göra att Yoast SEO kan generera webbplatsöversikten korrekt för din WordPress-webbplats.

1. Anslut till din webbplats med filhanterare eller FTP.
  2. Gå till katalogen wp-content/themes.
  3. I mappen med ditt aktiva tema letar du upp och öppnar filen functions.php.
  4. Ändra functions.php-filen genom att lägga till det här kodfragmentet överst i filen och byta ut example.com med din eget domännamn.

function wpseo_cdn_filter($uri) {
      return str_replace('https://www.example.com', 'https://secureservercdn.net/example.com/', $uri);
    }

add_filter( 'wpseo_xml_sitemap_img_src', 'wpseo_cdn_filter' );

5. Spara ändringarna.
  6. Logga in på WordPress .
  7. I menyn på vänster sida väljer du Yoast SEO och välj sedan Settings.
  8. Välj sidbeskrivning bläddra ner till avsnittet API:er.
  9. Hitta funktionenXML sitemaps och inaktivera den.
  10. Rensa cache och aktivera sitemap-funktionen igen – detta kommer att tvinga webbplatsöversikten att återskapas.

Webbplatsöversikten kommer nu att använda CDN-URL för att referera bilderna. Efter den här ändringen kan det ta flera dagar för bilderna att omindexeras i din Google Search Console.