Hanterad WordPress Hjälp

Det verkar som de tokiga robotarna ställer till det igen! De har tagit över och har översatt den här sidan till ditt språk. Robotarna menar väl i sina hjärtan av metall. De vill hjälpa dig! Berätta för oss hur robotarna sköter sig via knapparna längst ner på sidan. Gå till den engelskspråkiga versionen

CDN-bildindexering och Yoast SEO

För att se till att bilderna indexeras på rätt sätt av Google Search Console när du använder Yoast SEO-insticksprogrammet och ett CDN, bör du lägga till ett litet kodavsnitt högst upp i filen features.php. Den här koden gör det möjligt för Yoast SEO att korrekt generera webbplatskartan för din WordPress-webbplats.

1. Ändra filen features.php genom att lägga till kodavsnittet överst i filen och ersätta example.com i båda webbadresserna med din egen.
    function wpseo_cdn_filter ($ uri) {return str_replace (' https://www.example.com ', ' https://secureservercdn.net/example.com/ ', $ uri); } add_filter ('wpseo_xml_sitemap_img_src', 'wpseo_cdn_filter');
  2. Spara ändringarna.
  3. Gå till inställningarna för Yoast SEO-webbplatsöversikter och återskapa webbplatskartan.

Webbplatsöversikten använder nu CDN-URL: en för att referera till bilderna. Efter den här ändringen kan det ta flera dagar för bilderna att indexeras på nytt i Google Search Console.