Ändra namn på ditt Wordpress-domän

Om du vill byta domännamn på din WordPress®-webbplats kan du använda kontrollpanelen i Wordpress. Men du måste också flytta filerna för din Wordpress-webbplats till rätt plats och se till att DNS för ditt nya domännamn är korrekt inställt.

Om du följer dessa anvisningar blir din befintliga Wordpress-webbplats otillgänglig i minst 24 timmar. Vi rekommenderar att du ser till att du har tillgång till både dina Wordpress-filer och DNS för det nya domännamnet innan du påbörjar dessa steg.

Denna artikel förutsätter följande:

• Du använder den senaste versionen av WordPress. Mer information finns i
    .
  • Du använder samma värdtjänstkonto för din nya Wordpress-webbplats.
  • Din DNS har ställts in. Mer information finns i Ändra namnservrar för mina domäner.

WordPress-installationer som hanteras via GoDaddy Hosting Connection® kan inte längre hanteras med hjälp av GoDaddy Hosting Connection när du har slutfört denna process.

Ändra Wordpress-domännamn för den primära domänen

Om du har ett Hanterat Wordpress-konto (mer info) följer du anvisningarna i Ändra domänen för ditt konto.

Du måste uppdatera ditt domännamn i Wordpress-kontrollpanelen och i Hosting Control Panel.

Så här ändrar du Wordpress-domännamn för den primära domänen

1. Logga in på din Wordpress-kontrollpanel (http://coolexample.com/wp-admin, där coolexample.com är ditt domännamn).
  2. Klicka på Inställningar och sedan på Allmänt.
  3. I fälten Wordpress-adress (URL) och Webbplatsadress (URL) anger du det nya domännamn eller den nya webbadress som du vill använda och klickar sedan på Spara ändringar.
  4. Ändra primärt domännamn för din värdtjänst till den nya domän som du vill använda. Mer information finns i Ändra domänen för ditt konto.
  5. Gå tillbaka till webbplatsen och logga in på din Wordpress-kontrollpanel (http://coolexample.com/wp-admin, där coolexample.com är ditt domännamn).
  6. Klicka på Inställningar och sedan på Unika webbadresser.
  7. Återställ de unika webbadresserna för din Wordpress-webbplats. För mer information, se
    .

Ändra ditt WordPress-domännamn till en underdomän

När du arbetar med underdomäner måste du göra uppdateringar i Wordpress-kontrollpanel och i Hosting Control Panel.

Så här ändrar du ditt WordPress-domännamn till en underdomän

1. Kopiera filerna från din gamla Wordpress-plats till den nya platsen. För mer information, se
    • Hantera filer för ditt värdkonto om du behöver skapa den nya katalogen för din Wordpress-webbplats.
    • för att kopiera filerna från din gamla katalog till den nya katalogen.

Om du vill flytta din Wordpress-webbplats till rotkatalogen väljer du katalogen HTML i FTP File Manager.

2. Logga in på din Wordpress-kontrollpanel (om du till exempel har installerat Wordpress på rotnivå går du till http://coolexample.com/wp-admin, där coolexample.com är ditt domännamn).
  3. Klicka på Inställningar.
  4. Fyll i följande fält:
    • Wordpress-adress (URL) — ange det fullständigt kvalificerade domännamnet för den nya platsen för din Wordpress-webbplats. Till exempel, http://coolexample.com/new/ där coolexample.com är ditt domännamn och new är den nya katalogen för din WordPress-webbplats.

Om du vill flytta din Wordpress-webbplats till rotkatalogen ska du inte ange en katalog efter ditt domännamn.

• Klicka på Spara ändringar
    • Webbplatsadress (URL) — ange samma adress som du angav i fältet Wordpress-adress (URL).
  5. Återställ de unika webbadresserna för din Wordpress-webbplats. För mer information, se
    .
  6. (Valfritt) Omdirigera din gamla Wordpress-katalog. För mer information, se Omdirigera webbadresser med ditt värdtjänstkonto.

Om du fortsätter att hitta felaktiga bilder och hyperlänkar på webbplatsen kanske du behöver rensa bort föråldrade länksökvägar från din webbplats. För mer information, se detta plugin-program för Sök och ersätt i Wordpress-databasen.

Mer information finns i