Ändra en SPF-post

En SPF-post (Sender Policy Framework) är en typ av TXT-post i din DNS- zonfil. SPF-poster hjälper till att identifiera vilka e-postservrar som får skicka e-post åt din domän. Du kan redigera en befintlig SPF-post när som helst.

1. Logga in på GoDaddy Domänkontrollcenter. (Behöver du hjälp med att logga in? Ta reda på ditt användarnamn eller lösenord.)
  2. Välj din domän för att komma till sidan Domäninställningar.
  3. Gå till Ytterligare inställningar och välj Hantera DNS.
  4. sidan DNS-hantering väljer duredigera dns-pennikonen pennikonen bredvid SPF-posten du behöver redigera.
  5. Redigera uppgifterna för din SPF-post:
    • Värd: Domänen eller underdomänen för SPF-posten. Sätt posten på din rotdomän genom att ange @ i Värd-fältet.
    • TXT-värde: Den SPF-regel som ska tillämpas. Ange till exempel v=spf1 mx -all för att ange att e-post tillåts från din e-postserver och inga andra. Kolla in mer information om SPF-postsyntax.
    • TTL: Hur länge servern ska cacha information. Standardinställningen är 1 timme.
  6. Välj Spara för att spara dina ändringar.

Det kan ta upp till 48 timmar innan dina ändringar börjar gälla globalt.

Mer information

• SPF-poster ska bestå av färre än 512 tecken och endast UTF-8-tecken stöds.
  • Skapa en mall för att snabbt tilldela DNS-poster till dina domäner.
  • Organisera dina domäner med mappar och förinställda profiler.