Redigera en SPF-post

Redigera dina SPF-poster (Sender Policy Framework) när som helst för att ändra vilka e-postservrar som får skicka e-post åt din domän. SPF-poster kan hjälpa till att upptäcka och förhindra falsk e-post . Endast en SPF-post fungerar på din domän åt gången och vi kan inte ge vägledning om anpassade SPF-poster. Din domän måste använda GoDaddy-namnservrar för att redigera en SPF-post i ditt GoDaddy-konto.

Exempel: Om din e-post har konfigurerats med Professional Email, Microsoft 365 från GoDaddy, Linux-värdtjänster, Gen 4 VPS & Dedikerad värdtjänst, eller Media Temple Mail, måste din SPF-post ha värdet satt till v = spf1 include: secureserver.net -all för att fungera korrekt.

1. Logga in på din GoDaddy-domänportfölj. (Behöver du hjälp med att logga in? Ta reda på ditt användarnamn eller lösenord.)
  2. Välj en enskild domän för att komma till sidan Domäninställningar .
    välj en enda domän
  3. Välj DNS för att visa dina DNS-poster.
    välj fliken dns
  4. Markera kryssrutorna bredvid de DNS-poster du behöver redigera och välj sedan Redigera .
    • Väljskärmdump av ikonen för redigering av en dns-post Redigera bredvid en enskild post för att redigera en enskild post istället.
  5. Redigera uppgifterna för din SPF-post.
    • Namn : Värdnamnet eller prefixet för posten, utan domännamnet. Ange & commat; för att lägga posten på din rotdomän eller ange ett prefix, t.ex. e- post .
    • Värde : SPF-regeln för att ange e-post är endast tillåten från din e-postserver. Värdet måste följa dessa riktlinjer:
      • Högst 512 tecken är tillåtna
      • Endast ASCII-tecken är tillåtna
      • Professional Email, Microsoft 365 från GoDaddy, Linux-värdtjänster, Gen 4 VPS & Dedikerad värdtjänst och Media Temple Mail använder följande SPF-post:

v=spf1 include:secureserver.net -all

• Om du har Microsoft 365 från GoDaddy och tillägget Advanced Email Security använder du följande SPF-post:

v=spf1 a:dispatch-us.ppe-hosted.com include:secureserver.net -all

Obligatoriskt: Var noga med att inte lägga till några extra mellanslag före eller efter posten när du kopierar SPF-posten. Detta gör posten ogiltig.
    • TTL (Time to Live) : Hur lång tid servern ska cacha information innan den uppdateras. Standardinställningen är 1 timme.
  6. (Valfritt) Välj Lägg till fler poster för att lägga till flera DNS-poster samtidigt. Om du ändrar dig väljer duskärmdump av ikonen för att ta bort en dns-post Ta bort för att ta bort alla poster som inte har sparats än.
  7. Välj Spara för att bekräfta dina ändringar. Om du har lagt till flera poster samtidigt väljer du Spara alla poster .
    • Om din domän har Domänskydd måste du bekräfta din identitet. Om du har haft tvåstegsverifiering (2SV) aktiverat under åtminstone 24 timmar ska du ange koden vi skickade via sms eller ange koden från din autentiseringsapp. Annars anger du engångslösenordet som vi skickar till din e-postadress för registrerare.

De flesta DNS-uppdateringar börjar gälla inom en timme men kan ta upp till 48 timmar att uppdatera globalt.