Ändra en MX-post

Du kan redigera dina MX-poster (Mail Exchanger) i din DNS-zonfil när som helst. Ändringar av dina MX-poster kan tillfälligt avbryta din e-posttjänst.

1. Logga in på GoDaddy Domänkontrollcenter. (Behöver du hjälp med att logga in? Ta reda på ditt användarnamn eller lösenord.)
  2. Välj din domän för att komma till sidan Domäninställningar.
  3. Gå till Ytterligare inställningar och välj Hantera DNS.
  4. Gå till sidan DNS-hantering och välj redigera dns-pennikon-pennikonen bredvid den MX-post som du ska redigera.

Obs! En domän kan bara använda en e-posttjänst åt gången. Du kan till exempel använda Office 365 eller Google-e-post på en domän, men du kan inte använda båda e-posttjänsterna på samma domän.

5. Redigera uppgifterna för din MX-post:
    • Värd: Domänen eller underdomänen för MX-posten. De flesta e-postservrar använder @ för värden men du kan även använda en underdomän, såsom www eller mail.
    • Pekar mot: E-postserverns adress, såsom smtp.secureserver.net.
    • Prioritet: Ordningen i vilken posterna utvärderas och används. Lägre prioriteter blir lästa före högre prioriteter.
    • TTL: Hur länge servern ska cacha information. Standardinställningen är 1 timme.
  6. Välj Spara för att spara dina ändringar.

Det kan ta upp till 48 timmar innan dina ändringar börjar gälla globalt.

Relaterade steg

• Bekräfta att dina MX-poster är korrekt konfigurerade genom att skicka ett testmeddelande till dig själv. Kom ihåg att det kan ta upp till 48 timmar innan DNS-ändringarna börjar gälla.
  • Ta bort eller lägg till en MX-post när som helst.