Aktivera eller avaktivera flerfaktorautentisering

Flerfaktorautentisering (MFA) lägger till ytterligare säkerhet i dina Office 365-konton genom att hindra obehörig åtkomst till din e-post.

Obligatoriskt: Du måste ha administratörsbehörighet för att kunna ändra MFA-inställningar. För mer information, se administratörsroller från Microsoft.

Avaktivera flerfaktorautentisering

1. Logga in till Outlook på webben med din Office 365-e-postadress och lösenord.
  2. När du är inloggad, gå till sidan flerfaktorautentisering.
  3. Markera kryssrutan intill användaren som har MFA aktiverat.
    Markera rutan till vänster om användarens e-postadress
  4. Snabbstegen visas till höger. Välj Aktivera.
    Under snabbstegen aktiverar du och hanterar alternativen för användarinställningar
  5. I bekräftelserutan väljer du aktivera flerfaktorautentisering och därefter Stäng.
  6. Markera kryssrutan för samma användare. Under snabbsteg väljer du Tvinga.
    Under snabbstegen Avaktivera, Tvinga och Hantera alternativ för användarinställningar
  7. Logga in till Outlook på webben med e-postkontot för vilket MFA precis framtvingats. Ange det telefonnummer du vill skicka verifieringskoden till och välj Nästa.

Obs! Du kan även använda Microsoft Authenticator-appen istället för att lämna ett telefonnummer.

8. När du har ställt in MFA får du ett applösenord för e-postklienter som använder basautentisering (som Outlook 2010). Notera detta och välj Klart.

Avaktivera flerfaktorautentisering

1. Logga in till Outlook på webben med din Office 365-e-postadress och lösenord.
  2. När du är inloggad, gå till sidan flerfaktorautentisering.
  3. Markera kryssrutan intill den användare du vill ta bort MFA från.
    Markera rutan till vänster om användarens e-postadress
  4. Snabbstegen visas till höger. Välj Avaktivera.
    Under snabbstegen Aktivera och Hantera alternativ för användarinställningar
  5. I bekräftelserutan väljer du Ja och därefter Stäng.

Mer information

OBS! Vi länkar till Azure för den här processen, men omfattningen av vår support för Azure Active Directory är begränsad. Vi tillhandahåller information om hur vissa produkter från andra företag fungerar, men vi rekommenderar inte och tillhandahåller ingen support för dessa produkter. Vi tar inte heller något ansvar för produkternas funktion eller tillförlitlighet.