Aktivera eller inaktivera säkerhetsinställningar

Säkerhetsinställningar skyddar dig mot identitetsrelaterade attacker med förkonfigurerade säkerhetsinställningar. Detta innebär att alla e-postanvändare ombeds att registrera sig för multifaktorautentisering (MFA) med Microsoft Authenticator-appen . Vi rekommenderar att du använder säkerhetsinställningar, men du kan aktivera eller inaktivera de här inställningarna så att de passar dina affärsbehov.

När säkerhetsinställningar är aktiverade måste din organisations e-postadress ställas in i klienter som stöder modern autentisering och inte använder IMAP-, SMTP- eller POP-e-postprotokoll. Exempelvis stöds Office 2016 och nyare och Mail-appen för Mac-klienter.

Obligatoriskt: Du behöver administratörsbehörighet för att ändra säkerhetsinställningar. Mer information finns i administratörsroller från Microsoft.
  1. Logga in på Azure-portalen . Använd din Microsoft 365-e-postadress och ditt lösenord (ditt användarnamn och lösenord för GoDaddy fungerar inte här). Om du inte har tillgång till din inloggningsmetod, återställ först din MFA .
  2. Sök efter Azure Active Directory .
    Sökfält med Azure Active Directory
  3. Under Hantera väljer du Egenskaper .
    Egenskaper i vänster panel
  4. Välj Hantera standardinställningar för säkerhet .
    Längst ner på sidan är Hantera säkerhetsinställningar
  5. Ställ in Aktivera säkerhetsstandarder till Ja . Eller sätt växeln till Nej och välj ett skäl till att inaktivera.
  6. Välj Spara . Du får bekräftelse på att dina säkerhetsinställningar har sparats.
    Växla Aktivera Säkerhet som standard till Ja
Obligatoriskt: Om du redan har policyer för villkorlig åtkomst aktiverad måste du inaktivera dem innan du kan aktivera säkerhetsinställningar. Logga in på din policy för villkorlig åtkomst och välj policyn. Under Detaljer, välj Ta bort och sedan Ja för att bekräfta. Upprepa efter behov för att ta bort alla aktiverade policyer.