Visa en Google-kalender på min webbplats

Om du har en offentlig Google-kalender kan du dela den med besökarna på din webbplats. Alla uppdateringar som görs i din Google-kalender skickas automatiskt till din webbplats. (Du kan inte ändra kalendern via din webbplats, utan du måste göra det via ditt Google-konto.)

Det finns två avsnitt om att ansluta en kalender till din webbplats. Den här artikeln förklarar den första delen, vilket är att kopiera iCal-URL:en från ditt Google-konto. I artikeln för den andra delen får du reda på hur du kan Visa en kalender på min webbplats.

Den här videon är en del av instruktionsvideoserien om att Lägga till avancerade funktioner i Hemsideprogrammet

1. Logga in på ditt Google-konto.
  2. Klicka på rutnätsknappen längst upp till höger och sedan på Kalender.
    Klicka på kugghjulet och välj Inställningar.
  3. När kalenderavsnittet öppnas klickar du på kugghjulet och väljer Inställningar.
    Klicka på kugghjulet och välj Inställningar.
  4. I sidans vänstra kolumn väljer du den kalender du vill dela, klickar på Kalenderinställningar och ser till att Gör tillgänglig offentligt är markerad i avsnittet Åtkomstbehörigheter.
    markera gör tillgänglig offentligt

OBS! Kontrollera att kalendern som du väljer innehåller framtida händelser. Om den inte gör det kommer Website Builder meddela att inga händelser har hittats i kalendern.

5. Klicka på avsnittet Integrera kalender i den valda kalendern och klicka sedan på fältet Offentlig adress i iCal-format för att automatiskt kopiera hela adressen. Klistra in den adressen i ett separat textdokument och spara den. Du kommer att använda den i Nästa steg efter steg 6.
    kopiera den offentliga adressen i iCal-format

OBS! Se till att du kopierar iCal- länken. Website Builder känner bara igen iCal som en giltig Google-kalender att importera.

6. Klicka på Inställningar i det övre vänstra hörnet för att stänga Googles kalenderinställningar och fortsätt sedan med länken Nästa steg nedan.