Växla mitt Microsoft 365-konto till Exchange i Outlook (Windows)

Om du för närvarande använder Microsoft 365 som ett POP- eller IMAP-konto men vill växla till Exchange måste du skapa en ny Outlook-profil.

Exportera dina kalendrar eller kontakter innan du börjar så att dina data förblir anslutna till din e-post och kan återställas. Din e-post och dina mappar är redan synkroniserade med servern och behöver inte exporteras.

Exportera kalender eller kontakter

1. Öppna Outlook .
  2. Välj Arkiv i det övre vänstra hörnet.
    Arkiv-menyn till vänster om Hem-menyn
  3. Välj Öppna & Exportera > Importera / exportera .
    Öppna & Exportera i vänster panel och Importera / Exportera-knappen
  4. Välj Exportera till en fil > Nästa .
    Under Välj en åtgärd att utföra exporterar du till ett filalternativ
  5. Välj Outlook-datafil (.pst) > Nästa .
  6. Under ditt e-postkonto väljer du om du vill exportera din kalender eller dina kontakter .
  7. OBS! Du kan bara exportera en typ åt gången, så du måste upprepa de här stegen för att exportera både kontakter och kalendrar.

8. Se till att kryssrutan bredvid Inkludera undermappar är markerad och välj sedan Nästa .
    Kryssrutan bredvid Inkludera undermappar ovanför nästa knapp
  9. Välj Bläddra .
  10. Välj var du vill spara säkerhetskopian, ändra filnamnet och välj sedan OK .
  11. Välj Slutför .
  12. Du har möjlighet att lösenordsskydda säkerhetskopian. Om du vill hoppa över detta väljer du OK .

Upprepa dessa steg så att du har säkerhetskopierat både dina kontakter och din kalender. Då är du redo att skapa en ny Outlook-profil.

Skapa en ny Outlook-profil

1. Öppna Outlook .
  2. Välj Arkiv i det övre vänstra hörnet.
    Arkiv-menyn till vänster om Hem-menyn
  3. Välj Kontoinställningar > Hantera profiler .
    Under Kontoinställningar, alternativet Hantera profiler
  4. Välj Visa profiler .
    Knappen Visa profiler under Datumfiler
  5. Välj Lägg till .
    Knappen Lägg till
  6. I Profilnamn anger du ett namn på din profil och väljer OK .
  7. Ange ditt namn och e-postadress och välj Nästa . (Namnet du anger är vad folk kommer att se i sin inkorg när de får ett e-postmeddelande från det här kontot.)
  8. Du kan omdirigeras till inloggningssidan för GoDaddy Microsoft 365. Ange ditt e-postlösenord och fortsätt genom konfigurationen.
  9. När kontot har slutförts väljer du Avsluta .
  10. Nu måste du växla till den nya profilen. I fönstret E-post , under Använd alltid denna profil , välj din nya profil och välj sedan OK .
    Använd alltid den här profilknappen ovanför rullgardinsmenyn
  11. Stäng Outlook och öppna det igen. Nu ska du se din nyskapade profil med din e-postadress.

Det sista steget är att importera säkerhetskopierade data.

Importera kalender eller kontakter

1. Öppna Outlook .
  2. Gå till Arkiv i det övre vänstra hörnet.
    Arkiv-menyn till vänster om Hem-menyn
  3. Välj Öppna & Exportera > Importera / exportera .
    Öppna & Exportera i vänster panel och Importera / Exportera-knappen
  4. Välj Importera från ett annat program eller en annan fil > Nästa .
    Under Välj en åtgärd som ska utföras, Importera från ett annat program eller ett annat filalternativ
  5. Välj Outlook-datafil (.pst) > Nästa .
  6. Välj Bläddra , hitta och välj din säkerhetskopia och välj sedan Öppna .
  7. Välj Nästa .
  8. Välj Importera objekt till samma mapp i , välj ditt e-postkonto i listan och välj sedan Slutför .

Upprepa dessa steg tills du har importerat både dina kontakter och din kalender. Dina data finns nu på Exchange-servern!