Vad är CashParking®?

CashParking® är en tjänst som låter dig tjäna pengar på dina parkerade domännamn. Om du kopplar dina domäner till ditt CashParking-konto placerar vår annonspartner sammanhangsrelevanta annonser på din sida.

Varje gång en besökare klickar på en annons som visas får du en andel av genererade klickbaserade intäkter baserat på din CashParking-plan (60–80% av de genererade intäkterna). Hur mycket du får och det pris du betalar för CashParking-tjänsten beror på vilken plan du väljer.

Välj en fråga för att se svaret:

Hur genereras intäkter?

Genom våra annonseringspartners placerar vi kontextuellt relevanta annonser på dina parkerade domännamn med CashParking®. Varje gång en besökare klickar på en av annonserna som visas på sidan betalar våra annonseringspartner en viss summa. Dessa intäkter fördelas mellan tjänsteleverantören och domänägaren, i enlighet med tillämplig intäktsdelningsplan. Exempelvis får CashParking®-kunder som anmäler sig till 80% -andelens Premium-plan 80% av de genererade intäkterna medan de återstående 20% går till tjänsteleverantören.

Den faktiska intäkten som genereras när en besökare klickar på en annons varierar och bestäms av den annons som besökaren klickade på. Ett antal faktorer avgör vilka annonser som visas på din sida, inklusive kvaliteten på din domän och mängden och typen av trafik som din sida får.

OBS! CashParking®-intäkter redovisas med en fördröjning på upp till 48 timmar. Denna fördröjning säkerställer att intäkterna som visas i ditt CashParking-konto visar dina faktiska intäkter snarare än en generisk uppskattning.

Överst på sidan

Hur får jag betalt för min CashParking®-provision?

Du har flera alternativ för betalningsmetoder. Du kan välja att acceptera ACH, eCheck, PayPal eller banköverföring (inrikes eller internationellt i USD) från SmartName. Varje betalningsmetod har en miniminivå och tillhörande betalningsavgift. Läs våra riktlinjer för betalningsmottagarkonton för mer detaljerad information.

BetalningsmetodLägsta vinstBetalningsavgift *
ACH10,00 USDUSD 0,90
eCheckUSD 25,00USD $ 5,00
PayPalUSD 25,000,10 USD
Banköverföring (internationell)USD 25,00USD 26,00
Banköverföring (inrikes)USD 25,00USD 15,00

* Avgifterna kan variera för internationella betalningar beroende på land och betalningsmetod. Alla internationella betalningar är föremål för en valutakurs på 3%.

Överst på sidan

Vad är klickbedrägeri?

Klickbedrägerier är ett vanligt problem i internetbaserade betal-per-klick-annonseringsprogram. Det är genom att klicka på onlineannonser i syfte att generera en bedräglig eller ogiltig avgift per klick som ökar webbplatsens ägare. Ogiltiga klick kan genereras genom manuell åtgärd eller genom automatiska verktyg som imiterar manuell åtgärd.

Vi övervakar all CashParking-relaterad trafik för klickbedrägeri och vidtar lämpliga åtgärder. Om klick visar sig vara ogiltiga eller bedrägliga kommer vi att vidta åtgärder, till och med att ett CashParking®-konto stängs av eller avslutas.

Överst på sidan

Kan jag lägga till ett domännamn som är registrerat någon annanstans i CashParking®?

Helt klart! Du kan lägga till valfri registrerad domän till ditt CashParking®-konto. Om du lägger till domäner som inte är registrerade med GoDaddy måste du ändra namnservrarna på din domän via din nuvarande registrator till CashParking®-namnservrarna:

• ns01.cashparking.com
  • ns02.cashparking.com

Överst på sidan

Hur många domäner kan jag koppla till ett CashParking®-konto?

Du kan koppla ett obegränsat antal domännamn till ditt CashParking®-konto och du kan lägga till upp till 500 domäner åt gången. Eftersom du kan koppla ett obegränsat antal domäner till ett CashParking®-konto och enkelt kan spåra och hantera dem via ett konto behöver du bara ett CashParking®-konto.

Överst på sidan

Vad är CashParking®-domänstatusen och vad betyder de?

Du kan stöta på följande domänstatus i din CashParking®-kontrollpanel:

• Väntande : Domänen har skickats in och håller på att lösas till CashParking®-namnservrarna.
  • Väntande granskning : Domänen har skickats in och granskas för närvarande för behörighet i CashParking®. Din domän ska bearbetas inom 72 timmar.
  • Aktiv : CashParking® är aktiv för domänen i fråga. Domänen har skickats in och hanteras till CashParking®-namnservrarna.
  • Invalible : Domänen du har skickat har granskats och är inte berättigad till CashParking®. Orsaker till bristande behörighet kan bero på, men är inte begränsat till, ett potentiellt varumärkesproblem, ett kvalifikationskrav från våra leverantörer av föregående flöden eller domänägarskap.
  • Fel : Ett försök gjordes för att lägga till en domän som inte är kopplad till ditt kundkonto eftersom domänen är registrerad hos oss under ett annat köpnummer. Om du stöter på detta fel och är den juridiska ägaren till domänen, logga in på kontot som innehåller domänen och lägg till det i ditt CashParking®-konto.
  • Borttagen : Du har tagit bort domänen från ditt CashParking®-konto eller så var domänen i väntande status i mer än sju dagar och vi satte den till statusen Borttagen.

Överst på sidan

Varför visas inte annonser på min CashParking-webbplats?

Underlåtenhet att visa annonser på din CashParking-webbplats kan orsakas av olika problem, såsom:

• Nytt konto : Nya konton visar inte annonser omedelbart. Ditt konto kan fortfarande konfigureras i väntan på granskning av de domäner du har lagt till.
  • Felaktiga namnservrar : Se till att ditt domännamn har konfigurerats med CashParking®-namnservrarna.
  • Olämpliga domäner : Annonser kan ha blockerats på grund av att ditt domännamn är olämpligt. Detta leder i allmänhet till att statusen ”Borttagen” för ditt domännamn finns i CashParking®-kontrollpanelen.
  • Utgånget medlemskap : Om ditt CashParking®-konto upphör tas alla domäner automatiskt bort från CashParking®-kontot.

Överst på sidan

Varför fick jag ett felmeddelande när jag lade till ett domännamn i mitt CashParking®-konto?

Du kan stöta på problem när du lägger till domäner i ditt CashParking®-konto. Dessa inkluderar, men är inte begränsade till:

• Vissa domäner stöds för närvarande inte av CashParking® och kan inte läggas till i ditt konto.
  • Domänen är för närvarande aktiv i ett annat CashParking®-konto. En domän kan inte kopplas till mer än ett CashParking-konto åt gången.
  • Kontot har stängts av eftersom det bryter mot CashParking®s användarvillkor . Du kan logga in på CashParking® och komma åt rapporter, men du kan inte lägga till eller hantera domäner. Om du har frågor kontaktar du kundsupport.
  • Din CashParking®-prenumeration har gått ut. När prenumerationen löper ut har ditt konto stängts av och kommer att sägas upp om det inte förnyas.

Överst på sidan

Varför är mitt CashParking-konto avstängt?

Vi avbryter CashParking®-konton när CashParking®s användarvillkor har brutits. Du får ett e-postmeddelande där du förklarar avstängningen och en avisering visas i din CashParking-instrumentpanel.

När ditt CashParking®-konto har stängts av kan vi inte ta bort det och du kommer inte att kunna använda CashParking®-tjänsterna via oss eller våra partners. Om ditt konto har stängts av kan du fortfarande komma åt CashParking-instrumentpanelen, men de flesta funktioner inaktiveras.

Överst på sidan