Gen 3 VPS och dedikerade servrar Hjälp

Det verkar som de tokiga robotarna ställer till det igen! De har tagit över och har översatt den här sidan till ditt språk. Robotarna menar väl i sina hjärtan av metall. De vill hjälpa dig! Berätta för oss hur robotarna sköter sig via knapparna längst ner på sidan. Gå till den engelskspråkiga versionen

Vad behöver jag göra om sårbarheterna i Meltdown och Spectre?

Meltdown och Spectre hänvisar till ett par klasser av möjliga svagheter eller "sårbarheter" i serverkretsdesignen som används av processortillverkarna Intel, AMD och ARM. Hittills finns det inga bevis för att en angripare har utnyttjat dessa sårbarheter, men forskning har visat att det är möjligt. Se den här Microsoft-supportartikeln för detaljer om hur detta kan hända.

Om din VPS eller Dedikerade server påverkas av dessa sårbarhetsproblem måste du installera en Windows-korrigering. Mer information finns i nedan.

Påverkas jag?

Självhanterade servrar

Om du har en självhanterad VPS eller en självhanterad dedikerad server påverkas du och behöver installera en Windows OS-korrigering. För att kontrollera om du har en självhanterad server, klicka på Servrar på sidan Mina produkter och sedan på Hantera bredvid servern. Om din planstyp är självhanterad måste du installera korrigeringsfilen.
exempel på självhanterad server

Hanterade eller fullständigt hanterade servrar

Om din planstyp är "Hanterad" eller "Fullständigt hanterad" och du har inaktiverat Windows-uppdateringar påverkas du. Du måste aktivera Windows Updates och initiera uppdateringarna för att slutföra korrigeringen. Om du är osäker och vill kolla, se den här Vanliga frågor om Windows Update .

För planerna "Hanterad" och "Fullständigt hanterad" är Windows Update aktiverat som standard - så om du inte har ändrat detta för din plan har vi redan tagit hand om det här för dig och du påverkas inte heller.

Andra Windows-värdtjänstprodukter

För alla andra GoDaddy-värdtjänstprodukter och -paket för Windows, såsom delat Windows-värdtjänst, har vi redan korrigerat servrarna och du påverkas inte.

Installera Windows-korrigeringsfilen

I den här Microsoft-supportartikeln följer du steg 1 och 2 under Vilka steg ska jag ta för att skydda mina enheter? . Vi tar hand om uppdateringar av hårdvara (fast programvara) enligt steg 3. Du måste ansluta via fjärrskrivbordet .

Effekt på serverprestanda

Baserat på publicerade data och våra inledande tester förväntar vi oss 10% (eller mindre) inverkan på serverprestanda. Mer information finns i den här artikeln på intel.com .

Mer information

Du kan läsa mer på webbplatsen National Vulnerability Database (NVD):