Uppdatera mitt Microsoft 365-konto till Exchange i Outlook (Windows)

Skapa en ny Outlook-profil och växla ditt Microsoft 365-konto från IMAP eller POP till Exchange-inställningar.

Om du använder IMAP exporterar du dina kalendrar eller kontakter så att dina data förblir anslutna till din e-post och kan återställas. Din e-post och dina mappar är redan synkroniserade med servern och behöver inte exporteras. Om du använder POP behöver du inte exportera och kan gå vidare till steg 2: Skapa en ny Outlook-profil .

Steg 1: Exportera kalender eller kontakter

1. Öppna Outlook .
  2. Gå till dinKalender-knapp Kalender för att exportera din kalender ellerKnappen Kontakter Kontakter för att exportera dina kontakter.
  3. I det övre vänstra hörnet, välj fil.
    Arkiv-menyn från Kontakter
  4. Välj Öppna & Exportera > Importera / exportera .
    Öppna & Exportera i vänster panel och Importera / Exportera-knappen
  5. Välj Exportera till en fil > Nästa .
    Under Välj en åtgärd att utföra exporterar du till ett filalternativ
  6. Välj Outlook-datafil (.pst) > Nästa .
  7. Under ditt e-postkonto väljs din kalender eller dina kontakter. Se till att kryssrutan bredvid Inkludera undermappar också är markerad och välj sedan Nästa .
    Kryssrutan bredvid Inkludera undermappar ovanför nästa knapp
  8. OBS! Du kan bara exportera en typ åt gången, så du måste upprepa de här stegen för att exportera både kontakter och kalendrar.

9. Välj Bläddra .
  10. Välj var du vill spara säkerhetskopian, ändra filnamnet och välj sedan OK .
  11. Välj Slutför .
  12. Du har möjlighet att lösenordsskydda säkerhetskopian. Om du vill hoppa över detta väljer du OK .

Upprepa dessa steg så att du har säkerhetskopierat både dina kontakter och din kalender. Då är du redo att skapa en ny Outlook-profil.

Steg 2: Skapa en ny Outlook-profil

Ladda ner Outlook Setup Assistant för att automatiskt skapa en ny profil.

Steg 3: Importera kalender eller kontakter

1. Öppna Outlook .
  2. Gå till dinKalender-knapp Kalender för att importera din kalender ellerKnappen Kontakter Kontakter för att importera dina kontakter.
  3. Gå till Arkiv i det övre vänstra hörnet.
    Arkiv-menyn till vänster om Hem-menyn
  4. Välj Öppna & Exportera > Importera / exportera .
    Öppna & Exportera i vänster panel och Importera / Exportera-knappen
  5. Välj Importera från ett annat program eller en annan fil > Nästa .
    Under Välj en åtgärd som ska utföras, Importera från ett annat program eller ett annat filalternativ
  6. Välj Outlook-datafil (.pst) > Nästa.
  7. Välj Bläddra , hitta och välj din säkerhetskopia och välj Öppna . Välj sedan Nästa .
  8. Välj Outlook-datafil och sedan din kalender eller kontakter . Välj Importera objekt till aktuell mapp och välj sedan Slutför .
    Under Välj en åtgärd att utföra, Importera från ett annat program eller ett annat filalternativ

Upprepa dessa steg tills du har importerat både dina kontakter och din kalender. Dina data finns nu på Exchange-servern!