Uppdatera mitt Microsoft 365-konto till Exchange i Outlook (Windows)

Skapa en ny Outlook-profil och växla ditt Microsoft 365-konto från IMAP eller POP till Exchange-inställningar.

Obligatoriskt: Du kan inte använda nya Outlook för de här stegen. Om du använder nya Outlook stänger du av den innan du fortsätter.
Ny Outlook-omkopplare

Välj en flik för att visa lämpliga steg för att växla från IMAP eller POP till Exchange.

Exportera kalender eller kontakter

För att säkerställa att dina data förblir anslutna till din e-post och kan återställas, följ stegen för att exportera data, skapa en ny profil och importera sedan data. Din e-post och dina mappar är redan synkroniserade med servern och behöver inte exporteras.

1. Öppna Outlook .
  2. Exportera din kalender genom att gå tillKalender-knapp Kalender . Du kan även exportera dina kontakter genom att gå tillKnappen Kontakter Kontakter .
  3. Välj Arkiv i det övre vänstra hörnet.
    Arkiv-menyn från Kontakter
  4. Välj Öppna & Exportera och sedan Importera / Exportera .
    Öppna & Exportera i vänster panel och Importera / Exportera-knappen
  5. Välj Exportera till en fil och sedan Nästa .
    Under Välj en åtgärd att utföra exporterar du till ett filalternativ
  6. Välj Outlook-datafil (.pst) och sedan Nästa.
  7. Under ditt e-postkonto väljs din kalender eller dina kontakter . Kontrollera att kryssrutan bredvid Inkludera undermappar också är markerad och välj sedan Nästa .
    Kryssrutan bredvid Inkludera undermappar ovanför nästa knapp
  8. Välj Bläddra .
  9. Välj var du vill spara säkerhetskopian, ändra filnamnet och välj sedan OK .
  10. Välj Slutför .
  11. Du har möjlighet att lösenordsskydda säkerhetskopian. Om du vill hoppa över detta väljer du OK .

Upprepa dessa steg för att säkerhetskopiera både dina kontakter och din kalender. Gå sedan vidare till steg 2 och skapa en ny Outlook-profil.

Skapa en ny Outlook-profil

1. Öppna Outlook .
  2. Välj Arkiv i det övre vänstra hörnet.
    Arkiv-menyn i Outlook
  3. Välj Kontoinställningar och sedan Hantera profiler .
    Välj Kontoinställningar och sedan hantera profiler
  4. Under Profiler väljer du Visa profiler .
  5. Välj Lägg till .
    Välj lägg till för att lägga till ytterligare en profil
  6. Ange ett namn för den nya profilen och välj sedan OK .
  7. Om rätt konto inte fylls i automatiskt anger du ditt namn, e-postadress och lösenord och väljer Nästa .
    lägg till e-postinformation
  8. Om ditt konto har konfigurerats väljer du Lägg till ett annat konto för att lägga till e-postadresser i din nya profil. Annars väljer du Slutför .
    • Du måste lägga till alla andra e-postkonton som du har i Outlook. Detta kan slutföras genom att välja Lägg till ett annat konto under det här steget.
      välj Slutför för att slutföra konfigurationen
  9. För att hantera profiler letar du upp det nya profilnamnet i listan, väljer Tillämpa och sedan OK .
    välj Tillämpa och sedan OK.
  10. Om du vill använda dina nya inställningar stänger du Outlook och öppnar sedan igen.

Importera kalender eller kontakter

1. Öppna Outlook .
  2. För att importera din kalender, gå tillKalender-knapp Kalender . Du kan även importera dina kontakter genom att gå tillKnappen Kontakter Kontakter .
  3. Gå till Arkiv i det övre vänstra hörnet.
    Arkiv-menyn till vänster om Hem-menyn
  4. Välj Öppna & Exportera och sedan Importera / Exportera .
    Öppna & Exportera i vänster panel och Importera / Exportera-knappen
  5. Välj Importera från ett annat program eller en annan fil och sedan Nästa .
    Under Välj en åtgärd som ska utföras, Importera från ett annat program eller ett annat filalternativ
  6. Välj Outlook-datafil (.pst) och sedan Nästa.
  7. Välj Bläddra , hitta och välj din säkerhetskopia och välj Öppna . Välj Nästa .
  8. Välj Outlook-datafil och sedan din kalender eller kontakter . Välj Importera objekt till aktuell mapp och sedan Slutför .
    Under Välj en åtgärd som ska utföras, Importera från ett annat program eller ett annat filalternativ

Upprepa dessa steg tills du har importerat både dina kontakter och din kalender. Dina data finns nu på Exchange-servern.

För att komma åt dina data måste du öppna pst i din nya Outlook-profil. Detta kopplar inte dina POP-data till servern, men gör det möjligt för dig att komma åt de mappar som finns kvar på din enhet.

Skapa en ny Outlook-profil

1. Öppna Outlook .
  2. Välj Arkiv i det övre vänstra hörnet.
    Arkiv-menyn i Outlook
  3. Välj Kontoinställningar och sedan Hantera profiler .
    Välj Kontoinställningar och sedan hantera profiler
  4. Under Profiler väljer du Visa profiler .
  5. Välj Lägg till .
    Välj lägg till för att lägga till ytterligare en profil
  6. Ange ett namn för den nya profilen och välj sedan OK .
  7. Om rätt konto inte fylls i automatiskt anger du ditt namn, e-postadress och lösenord och väljer Nästa .
    lägg till e-postinformation
  8. Om ditt konto har konfigurerats väljer du Lägg till ett annat konto för att lägga till e-postadresser i din nya profil. Annars väljer du Slutför .
    • Du måste lägga till alla andra e-postkonton som du har i Outlook. Detta kan slutföras genom att välja Lägg till ett annat konto under det här steget.
      välj Slutför för att slutföra konfigurationen
  9. För att hantera profiler letar du upp det nya profilnamnet i listan, väljer Tillämpa och sedan OK .
    välj Tillämpa och sedan OK.
  10. Om du vill använda dina nya inställningar stänger du Outlook och öppnar sedan igen.

Öppna Outlook-datafilen

1. Öppna Outlook .
  2. Välj Arkiv i det övre vänstra hörnet.
    välj fil i Outlook för Windows
  3. Välj Öppna & Exportera och välj sedan Öppna Outlook-datafil . Fönstret med filutforskare visas.
    Öppna Outlook-datafilen från den öppna och exportmenyn
  4. Välj en fil och välj sedan OK .

Filen öppnas som en egen uppsättning mappar i mapppanelen i Outlook. Dina data finns nu på Exchange-servern!