Uppdatera mitt Microsoft 365-konto till Exchange i andra klienter

Om du för närvarande använder Microsoft 365 som ett POP- eller IMAP- konto men vill växla till Exchange måste du ändra inställningarna i din e-postklient. Vi rekommenderar att du använder Outlook eller någon av klienterna i den här listan . Men om du använder en annan klient kan följande vägledning hjälpa dig att växla till Exchange-inställningar.

IMAP

Om ditt Microsoft 365-e-postkonto använder IMAP-inställningar synkroniseras saker som e-post och mappar med servern. Andra vanliga e-postobjekt som kalendrar och kontakter synkroniseras vanligtvis inte, så du behöver säkerhetskopiera dem innan du byter. Kontakta din klientleverantör för anvisningar.

POP

Om ditt Microsoft 365-e-postkonto använder POP-inställningar finns saker som e-post, mappar, kalendrar, kontakter och andra objekt bara på klienten och enheten som används för att kontrollera e-post. Innan du växlar till Exchange-inställningar, säkerhetskopiera dessa data för att antingen importera eller referera senare. Kontakta din klientleverantör för anvisningar.

Exchange-inställningar

När du har säkerhetskopierat eller exporterat data efter behov lägger du till ditt e-postkonto till din klient som Exchange. Vissa klienter har inte stöd för att lägga till samma konto två gånger, så du kan behöva ta bort det befintliga POP- eller IMAP-kontot innan du lägger till det som Exchange. Om du tar bort ett e-postkonto kan det leda till förlust av data, så vi rekommenderar starkt att du säkerhetskopierar dina data om du väljer att göra det.

När du har lagt till ditt konto i Exchange som kund kan du importera säkerhetskopierade data om det behövs. Kontakta din klientleverantör för anvisningar.

OBS! Om din klient ber dig att ange dina Exchange-serverinställningar manuellt använder du följande:

E-post : Din Microsoft 365-e-postadress
Lösenord : Ditt Microsoft 365-e-postlösenord
Server : outlook.office365.com (detta krävs)
Domän : Detta kan lämnas tomt
Användarnamn : Din Microsoft 365-e-postadress

Min klient har inte stöd för Exchange

Om din klient inte har stöd för att konfigurera e-post med Exchange rekommenderar vi att du tittar på andra klienter som Outlook, Mail för Mac eller Mail för Windows. Du kan även alltid kontrollera din e-post med Outlook på webben .

Om du vill fortsätta använda din nuvarande klient kan du använda POP- och IMAP-inställningarna för Microsoft 365. Kom ihåg att Microsoft upphör med Bas-autentisering 2023, vilket innebär att Microsoft 365 POP- och IMAP-inställningar endast fungerar i klienter som stöder modern autentisering (klienter som kan använda multifaktorautentisering (MFA)) .