Skriv ut fakturor och förpackningslistor

WooCommerce-utskriftsfakturor & # x26; Med förlängning med förpackningslistor kan du enkelt skriva ut fakturor och packningslistor direkt från din WooCommerce-beställningssida, vilket hjälper dig att spara kostbar tid i beställningsprocessen. I den här guiden går vi igenom hur du konfigurerar det här tillägget och anpassar det för att få ut det mesta av dina utskrivna dokument.

Obligatoriskt: WooCommerce-utskriftsfakturor / paketlistor är ett premium-WooCommerce-tillägg som ingår i Managed WordPress Ecommerce, Managed WooCommerce Stores eller som ett fristående köp.

Konfiguration och konfiguration

Installation

1. Logga in på WordPress .
  2. Från menyn till vänster går du till WooCommerce och klickar på Tillägg .
  3. Från listan GoDaddy inkluderade tillägg bläddrar du till Skriv ut fakturor / paketlistor och klickar på Installera .

Efter installationen, se WooCommerce-inställningar i menyn till vänster och du får en flik Fakturor / Förpackningslistor som du kan hantera.

Anpassa dokumentmallen

WooCommerce utskriftsfakturor & # x26; Paketlistor har många inställningar tillgängliga för att hantera hur fakturor och förpackningslistor beter sig, såsom att anpassa dokumentmallen, vad varje dokument ska inkludera och tillhörande e-postmeddelanden.

OBS! Medan följande avsnitt beskriver de viktigaste alternativen, rekommenderar vi att du besöker WooCommerce-fakturor och inställningar för paketlistan för en fullständig översikt över tillgängliga inställningar.
Tillbaka till början
  1. Logga in på WordPress .
  2. Från menyn till vänster går du till WooCommerce och klickar på Inställningar .
  3. Välj fliken Fakturor / förpackningslistor och klicka på Anpassa .

Du kommer till en visuell redigerare som du kan använda för att anpassa dokumentmallen efter dina önskemål med en liveförhandsgranskning. Härifrån finns flera inställningar tillgängliga för att justera utseendet på din mall:

• Företagsinformation: Anpassa visad logotyp, namn, adress, URL, momsnummer och eventuell extra information, t.ex. ett telefonnummer eller e-postadress.
  • Typografi: Bestämmer rubrik och storlek på teckensnitt.
  • Färger: Bestämmer färgerna på dokumentets bakgrund och text.
  • Innehåll: Ange ytterligare innehåll som du vill ska visas i dokumentrubriken och i butikspolicyerna som visas i sidfoten.
  • Avancerat: Lägg till anpassade CSS-stilar som gäller för dokumentmallen. Du kan använda följande klasser för att ställa in dokumentspecifika anpassade stilar:
    • Fakturor
      .woocommerce-pip.invoice {
        // invoice-specific CSS;
      }

• Förpackningslistor:
      .woocommerce-pip.packing-list {
        // packing list-specific CSS;
      }

• Plocklistor:
      .woocommerce-pip.pick-list {
        // pick list-specific CSS;
      }

Dokumentspecifika inställningar

Inställningarna som avgör vilken order- och produktinformation som ska visas hanteras individuellt för fakturor, paketlistor och plocklistor.

Fakturainställningar

1. Gå till WooCommerce och klicka på Inställningar .
  2. Välj fliken Fakturor / förpackningslistor och klicka på Faktura .

Fakturans utseende

Lägg till eller ta bort information från följande inställningar för att avgöra vad som visas på fakturor:

• Visa valfri beställningsinformation:
    • Fraktmetod
    • Kundinformation
    • Kundanmärkning
    • Tillämpade kuponger
  • Visa valfria produktdetaljer:
    • Produktminiatyr
    • SKU
    • Enhetspris
    • Radsskatter
  • Visa artikelpriser exklusive moms: Välj för att visa artikelpriser exklusive moms.
    OBS! Den här inställningen åsidosätter visningsinställningarna för butiksskatt för artikelpriser som visas på fakturan.

Generering av fakturanummer

Justera följande inställningar för att avgöra hur fakturanummer genereras:

Använd ordernummer som fakturanummer: Om du aktiverar aktiveras alla fakturor så att de använder samma nummer som motsvarande ordernummer.

Om du inaktiverar kommer du att uppmanas att ställa in följande:

• Start med fakturanummer: Startfakturanumret.
  • Återställ räknare: Om du väljer detta rensas startnumret ovan så att du kan ställa in ett nytt.
    Varning: Detta kan orsaka duplicerade fakturanummer eftersom befintliga fakturanummer aldrig ändras.
  • Minsta siffror för fakturanummer: Minsta antal siffror som används för ordernummer. Om det behövs läggs ledande nollor till för att möta detta antal. Till exempel om den är inställd på4 och startfakturanumret är1 visas det första fakturanumret som0001 .

Invoice number prefix and Invoice number suffix: Add a prefix or suffix to all invoice numbers, which includes support for merge tags in the tab below:

Slå ihop taggenUtökas till
{D}Månadens dag utan ledande nollor (1-2 siffror)
{DD}Månadsdag med inledande nollor (2 siffror)
{M}Månad, utan ledande nollor (1-2 siffror)
{MM}Månad, med ledande nollor (2 siffror)
{YY}År (2 siffror)
{YYYY}År (4 siffror)
{H}24-timmarsformat på en timme, utan ledande nollor (1-2 siffror)
{HH}24-timmarsformat på en timme, med ledande nollor (2 siffror)
{N}Minuter, med ledande nollor (2 siffror)
{S}Sekunder, med ledande nollor (2 siffror)

Inställningar för paketlista

1. Gå till WooCommerce och klicka på Inställningar .
  2. Välj fliken Fakturor / förpackningslistor och klicka på Förpackningslista .
  3. Lägg till eller ta bort information från följande inställningar för att avgöra vad som ska visas i dina förpackningslistor:
    • Visa valfri beställningsinformation:
      • Kundinformation
      • Kundanmärkning
    • Visa valfria dokumentfält:
      • Sidfot
      • Allmänna villkor
    • Visa valfria produktdetaljer:
      • SKU
      • Total vikt
    • Exkludera virtuella objekt: Välj om du vill utesluta virtuella objekt från att visas i förpackningslistor.

Inställningar för plocklista

1. Gå till WooCommerce och klicka på Inställningar .
  2. Välj fliken Fakturor / Förpackningslistor och klicka på Plocklista .
  3. Ändra följande inställningar för att avgöra vilka fält som ska visas i dokument med plocklistor:
    • Utgång från plocklista: Bestäm om du vill gruppera objekt efter order eller gruppera objekt efter kategori för valda beställningar i kombinerade plocklistor.
    • Visa valfria fält: Lägg till eller ta bort valfria fält
      • SKU
      • Detaljer
      • Total vikt
      • Produktminiatyr.
    • Exkludera virtuella objekt: Välj för att utesluta att virtuella objekt visas i plocklistorna.
Tillbaka till början

E-postinställningar

WooCommerce-utskriftsfakturor / förpackningslistor lägger till tre nya e-postmeddelanden i din butik, vilka är tillgängliga i dina huvudsakliga e-postinställningar för WooCommerce. Klicka på något av e-postnamnen i tabellen för att redigera dess inställningar.

• Faktura: Gör det möjligt att automatiskt skicka HTML-fakturor till dina kunder när deras beställningar har betalats. Dessa visas på samma sätt som en tryckt faktura.
  • Paketlista: Aktiverar att HTML-paketlistor automatiskt skickas till webbplatsadministratören när beställningen har betalats.
    OBS! Skicka till flera mottagare med hjälp av en kommaseparerad lista i fältet Mottagare .
  • Plocklista: Skicka manuellt med bulkåtgärder på beställningssidan. Om du väljer en eller flera beställningar skickas en kombinerad HTML-plocklista.
Tillbaka till början

Skriva ut och skicka beställningsdokument via e-post

Du kan skriva ut fakturor, paketlistor och plocklistor med flera olika orderåtgärder. När du visar listan över WooCommerce-beställningar använder du dokumentikonen i kolumnen Åtgärder för att visa tillgängliga dokumentåtgärder för vald beställning. Du kan även använda menyn Massåtgärder för att utföra följande åtgärder för en eller flera beställningar:

• Skriv ut faktura: HTML-faktura för alla valda beställningar som är tillgängliga för öppning, förhandsgranskning och utskrift.
  • Skicka e-postfaktura: Skickar HTML-fakturans innehåll via e-post till faktureringsadressen på alla valda beställningar.
  • Utskriftspaketlista: HTML-förpackningslista för alla valda beställningar tillgängliga för öppning, förhandsgranskning och utskrift. Objekt i förpackningslistan sorteras efter produktkategori.
  • Skicka paketlista för e-post: Skickar innehållet i HTML-paketlistan i individuella e-postmeddelanden för varje vald beställning till de administratörsmottagare som konfigurerats i dina e-postinställningar.
  • Skriv ut plocklista: En kombinerad HTML-plocklista för alla valda beställningar som är tillgängliga för att öppna, förhandsgranska och skriva ut. Objekt i plocklistan sorteras efter produktkategori.
  • Skicka e-postplocklista: Skickar ett e-postmeddelande med innehållet i HTML-plocklistan för alla valda beställningar till administratörsmottagarna som konfigurerats i dina e-postinställningar.

När du har genomfört massåtgärden visas ett modal som visar antalet dokument och alternativet att skriva ut dokument . Om du väljer det här alternativet skapas en länk för att öppna dina dokument i ett nytt fönster för utskrift. Du kan även komma åt dokumentåtgärder när du visar eller redigerar en beställning genom att se listrutan Order Actions .

Tillbaka till början