Skicka e-post när status för WooCommerce-order ändras

Att informera dina kunder och personal när en beställningsstatus ändras i din WooCommerce-butik är ett bra sätt att hålla alla med. I den här artikeln visar vi dig hur du automatiskt skickar e-postmeddelanden om ändringar i en beställningsstatus.

Eftersom den här WooCommerce-funktionen kräver ytterligare tillägg, installerar och aktiverar du tillägget Order Status Manager på din WooCommerce-webbplats.

Obligatoriskt: WooCommerce Order Status Manager är ett premium WooCommerce-tillägg som ingår i Hanterade WordPress-e-handel, Hanterade WooCommerce-butiker eller som ett fristående köp.
  1. Logga in på WordPress
  2. På menyn till vänster går du till WooCommerce och väljer Inställningar .
  3. Gå till fliken Orderstatus och välj länken E- post för att komma åt inställningarna för meddelandeställningar för orderstatus.
  4. På den här sidan visas en lista över beställningsstatusmeddelanden som redan har konfigurerats. Välj knappen Lägg till beställningsstatus via e-post för att lägga till ett nytt beställningsstatusmeddelande.
  5. Fyll i Namn -fältet med ett namn som beskriver det.
  6. Använd fältet Typ för att avgöra om e-postmeddelandet ska skickas till butikens admin-e-postadress eller kunden.
  7. (Valfritt) Inkludera en beskrivning av statusändringen.
  8. Välj knappen Lägg till villkor för att ange när e-postmeddelandet ska skickas.
  9. Använd fälten Från status och Till status för att ange det tillstånd som utlöser e-postmeddelandet för statusändring.
    OBS! Flera villkor kan läggas till genom att använda knappen Lägg till villkor för att inkludera ytterligare villkor.
  10. Välj Spara e-postadress .