Skapa MySQL- eller MS SQL-databaser

Du kan skapa MySQL- eller MSSQL-databaser på ditt värdtjänstkonto som dina webbplatser kan använda.

Skapa databaser i Parallels Plesk-panelen och skapa sedan nya tillhörande användare eller ge befintliga användare åtkomst.

1. Logga in på Kontohanteraren.
  2. Klicka på Webbhotell.
  3. Klicka på Hantera bredvid det värdkonto du vill använda.
  4. Gå till fliken Webbplatser och domäner.
  5. Klicka på Databaser.
  6. Klicka på Lägg till ny databas.
  7. Fyll i fälten Databasnamn och Typ och klicka på OK.
  8. Välj Skapa en ny databasanvändare om du vill skapa en ny användare för denna databas och ange ett användarnamn och lösenord. Avmarkera annars detta alternativ.
  9. Klicka på OK.

Om du behöver skapa ytterligare användare, gå till fliken Användare och klicka på Skapa ny databasanvändare.

OBSERVERA: Varje databasanvändare har endast åtkomst till en typ av databas. Du kan emellertid skapa användare som har samma namn för varje databastyp.