Skapa mellanlagringsplatser med ditt Plesk-delade värdtjänstkonto

Plesk har de verktyg du behöver för att skapa en mellanlagringsmiljö för din webbplats. Webbpersonal anser att denna typ av arbetsflöde är en "bästa metod" för att bygga ut en webbplats; det löser många problem som webbutvecklare stöter på, inklusive förenklade relativa sökvägar och en fullständig funktionell förhandsgranskning av webbplatsen.

Att skapa en visningsplats

1. Lägg till en ny underdomän till ditt Plesk-konto för delade värdtjänster ( mer information ). Vi rekommenderar att du använder något som att organisera .

OBS! Om ditt domännamn och värdtjänstkonto inte finns i samma GoDaddy-konto måste du skapa en ny A-post för din underdomän som pekar mot ditt värdkontos IP-adress ( mer info ).

2. Kopiera din befintliga webbplats (vi kallar den ”huvudwebbplatsen”) till den nya underdomänen, som vi kallar ”mellanlagringsplatsen” ( mer information ).
  3. Verifiera att din webbplats är korrekt kopierad genom att besöka din mellanlagring via din webbläsare.

Arbeta med mellanlagringsplatser

På den mest grundläggande nivån kommer du att utveckla din webbplats med hjälp av mellanlagringswebbplatsen - du kommer att ändra filerna istället för huvudwebbplatsen.

När du har utvecklat webbplatsen med hjälp av mellanlagringsmiljön kopierar du mellanlagringsplatsen till din huvudsakliga webbplats ( mer information ). Voila ! Du har nu fått den nya versionen av din webbplats synlig på din huvudsida.

När du är redo att utveckla din huvudsakliga webbplats fortsätter du med att kopiera den till mellanlagringsplatsen (skriva över de gamla filerna) och upprepa processen.

Det är dock viktigt att notera att mellanlagringsplatser inte kopierar databaser. Du kan emellertid skapa kopior av databaser genom att gå till databas-sidan i Plesk eller exportera / importera databasens innehåll via phpMyAdmin.