Omdirigera min WordPress-webbplats till HTTPS för Linux-värdtjänster

Efter att ditt SSL-certifikat har installerats på ditt Linux-värdtjänstkonto behöver du göra några modifieringar av din .htaccess-fil så att du automatiskt omdirigerar dina besökare till en HTTPS-version av din WordPress-webbplats.

Obs! De här anvisningarna gäller inte för Hanterade WordPress-konton med SSL-certifikat. Vi tar hand om HTTPS-omdirigeringen automatiskt (efter att certifikatinstallationen är slutförd).

1. Logga in på WordPress-kontrollpanelen.
  2. Håll markören över Inställningar på den vänstra navigationspanelen och klicka sedan på Allmänt.
  3. Leta upp följande fält på den nya sidan:
    • WordPress-adressen (URL)
    • Webbplatsadress (URL)
  4. I vardera fält uppdaterar du webbadresserna så att de innehåller https istället för http.
    • Exempelvis skulle http://coolexample.com bli https://coolexample.com.
  5. Rulla längst ner på sidan och klicka på Spara ändringar.
  6. Öppna din befintliga .htaccess-fil i mappen /public_html/ med cPanel-filhanteraren för redigering. Om du inte redan har en .htaccess-fil behöver du skapa en.
  7. Infoga följande kod högst upp på din .htaccess-fil:
  8. # BEGIN GD-SSL
    <IfModule mod_rewrite.c>
    Options +FollowSymLinks
    RewriteEngine On
    RewriteCond %{HTTPS} !=on
    RewriteCond %{HTTP_USER_AGENT} ^(.+)$
    RewriteCond %{SERVER_NAME} ^coolexample\.com$ [OR]
    RewriteCond %{SERVER_NAME} ^www\.coolexample\.com$
    RewriteRule .* https://%{SERVER_NAME}%{REQUEST_URI} [R=301,L]
    Header add Strict-Transport-Security "max-age=300"
    </IfModule>
    # END GD-SSL

# BEGIN WordPress
    <IfModule mod_rewrite.c>
    RewriteEngine On
    RewriteBase /
    RewriteRule ^index\.php$ - [L]
    RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-f
    RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-d
    RewriteRule . /index.php [L]
    </IfModule>
    # END WordPress
  9. Klicka på Spara ändringar i övre högra hörnet på skärmen.