Omdirigera min cPanel-webbplats till HTTPS

När ditt SSL-certifikat har installerats på ditt Linux värdtjänstkonto behöver du göra några ändringar i din .htaccess-fil. Om du lägger till några rader i din .htaccess-fil skickas dina besökare automatiskt till HTTPS-versionen av din webbplats.

Obs! De här instruktionerna gäller inte för WordPress installerat på cPanel. För dessa steg läser du Omdirigera min WordPress-webbplats till HTTPS för Linux-värdtjänster

1. Gå till ditt GoDaddy produktsida.
  2. Klicka på Hantera under Värdtjänster bredvid det Linux-värdtjänstkonto du vill använda.
    klicka på hantera
  3. I kontots Kontrollpanel klickar du på Filhanterare.
    välj filhanterare
  4. I cPanel-filhanteraren klickar du på Inställningar.
  5. Kontrollera att alternativet Visa dolda filer (dotfiles) är markerat och klicka sedan på Spara.
  6. Klicka på public_html och öppna din .htaccess om du redan har en sådan. Om du inte har en sådan, klickar du på File+, döper filen till .htaccess och klickar på Skapa ny fil.
  7. Välj .htaccess-filen och klicka på Redigera.
    • Om du precis har skapat .htaccess-filen använder du följande kod för att konfigurera att URL:en ska omdirigeras till HTTPS-versionen av din webbplats:
      RewriteEngine On
      RewriteCond %{SERVER_PORT} 80
      RewriteCond %{HTTP_HOST} ^(www\.)?coolexample\.com
      RewriteRule ^(.*)$ https://www.coolexample.com/$1 [R,L]

• Om du redan har en .htaccess-fil på ditt värdtjänstkonto, ska du inte duplicera ReWriteEngine On. Lägg till raderna som börjar med ReWriteCond och RewriteRule direkt efter den redan befintliga ReWriteEngine On.
    • Obligatoriskt: Du behöver ersätta coolexample.com med ditt eget domännamn för att exempelkoden ska fungera.
  8. Klicka på Spara ändringar och Stäng. Det var allt!

Gå till din webbplats och se hur du automatiskt skickas till HTTPS-versionen.

Vi tillhandahåller de här anvisningarna som en tillmötesgående gest, men du kan behöva göra andra ändringar för att omdirigeringen ska fungera om du redan har en .htaccess-fil.