Namnserverregler för .it-domäner

Namnserverkrav

Namnserverfunktioner Detaljer
IPv4 Stöds
IPv6 Stöds inte
DNSSEC Stöds inte
Värdnamn Stöds inte
Lägsta antal namnservrar 2
Högsta antal namnservrar 6

Alla domännamn med ändelsen .it måste ha två till sex auktoritativa namnservrar. Innan du registrerar eller uppdaterar domännamnet måste du lista alla dessa namnservrar - inklusive eventuella tredje parts namnservrar - i dess zonfil. Dessutom behöver alla IP-adresser på de skapade namnservrarna vara unika IP-adresser. Om alla namnservrar inte är med på listan misslyckas registret med domännamnet.

Om du vill registrera ett domännamn med ändelsen .it hos oss och använda våra namnservrar hanterar vi den här processen åt dig.

Om du vill använda din .it-domän som en namnserver är den inte tillgänglig just nu.

Om du vill använda namnservrar från tredje part måste du konfigurera dem innan du registrerar eller uppdaterar domännamnet. Du måste även se till att de fungerar korrekt innan du tilldelar dem till domännamnet i vårt system.

OBS! Du kan använda registrets DNS-konfigurationsverifieringsverktyg för att se till att namnservrarna hanteras korrekt.

När du har konfigurerat namnservrar från tredje part använder du anvisningarna iÄndra namnservrar för mina domäner för att ställa in namnservrarna i vårt system. Sedan måste registret Registro.it godkänna eller avvisa dem, vilket kan ta upp till fem arbetsdagar.

OBS! Domäner aktiveras inte förrän domänens namnservrar har kontrollerats av registret. Registret verifierar att namnservrarna är korrekt konfigurerade. Om namnservrarna är korrekt konfigurerade kan uppdateringen ske i realtid. Om de inte är korrekt konfigurerade fortsätter registret att kontrollera korrekt konfiguration i 5 dagar innan uppdateringen misslyckas och namnservrarna återställs.

Namnservrar för en .it-domän måste vara korrekt konfigurerade innan registreringsbegäran lyckas, annars misslyckas registreringen. Kontrollera att följande krav är uppfyllda:

• Det måste finnas minst 2 auktoritativa namnservrar för domännamnet och de måste motsvara exakt de som finns i registreringen av domännamnet.
  • IP-adresserna för värdar vid registrering av domännamnet måste motsvara de som faktiskt är förknippade med dem i DNS
  • Domännamnet kan inte associeras med en CNAME-post
  • Namnet på den namnserver som anges i SOA-posten för domännamnet får inte vara en CNAME
  • Namnen på de auktoritativa namnservrarna för domännamnet får inte vara CNAME
  • Om det finns en MX-registrering kan den inte associeras med en CNAME
  • Alla värdar i registreringen måste vara auktoritativa för det registrerade domännamnet

För mer detaljerad information om .it-domäner, seOm .it-domäner .