Namnserverregler för .fr-domäner

Varje .fr-domännamn måste ha två auktoritativa namnservrar. Innan du registrerar eller ändrar domännamnet måste du bara ange de namnservrarna i dess zonfil.

Om du vill registrera ett .fr domännamn hos oss och använda våra namnservrar hanterar vi den här processen åt dig.

Om du vill använda dina egna namnservrar måste du konfigurera dem innan du registrerar eller modifierar domännamnet. Du måste även se till att de hanteras korrekt innan du tilldelar dem till domännamnet i vårt system.

OBS! Du kan använda DNS-valideringsverktyget på AFNICs webbplats för att se till att dina namnservrar hanteras korrekt.

Om du exempelvis vill registrera coolexample.com.fr och använda namnservrarna ns1.coolexample.fr och ns2.coolexample.fr måste du ange de namnservrarna i domännamnets zonfil.

När du konfigurerar dina namnservrar och registrerar ditt domännamn ska du följa anvisningar i Ändra namnservrar för mina domäner för att ställa in namnservrarna i vårt system.

För mer detaljerad information om .fr-domäner, seOm .fr-domäner .