Namnserverregler för .it-domäner

Alla domännamn med ändelsen .it måste ha 2 till 6 auktoritativa namnservrar. Det innebär att du måste lista namnservrarna i domänens zonfil på de nya namnservrarna innan du registrerar eller modifierar domänen. Du måste även kontrollera att namnservrarna hanterar korrekt innan du tilldelar dem till domänen i ditt GoDaddy-konto . Alla IP-adresser på namnservrarna måste vara unika IP-adresser.

Om du använder GoDaddy-namnservrar hanterar vi detta åt dig.

Namnservrar för en .it-domän måste vara korrekt konfigurerade enligt dessa krav för att registreringsbegäran ska lyckas, annars misslyckas registreringen.

• IPv4: Stöds
  • IPv6: Stöds inte
  • DNSSEC: Stöds inte
  • Värdnamn: Stöds inte
  • Antal namnservrar: 2-6 auktoritativa namnservrar
  • Alla MX-poster och den primära namnserver som anges i SOA-posten i den nya zonen kan inte peka mot en CNAME .
  • Värdnamnen för de auktoritativa namnservrarna för domänen får inte vara CNAME .

När du har uppdaterat domänen till de auktoritativa namnservrarna måste registret Registro.it godkänna eller avvisa dem. Det kan ta upp till fem arbetsdagar att slutföra och domänen anses inte vara aktiv förrän registret har verifierat att namnservrarna är korrekt konfigurerade. Om registret inte kan verifiera korrekt konfiguration efter 5 dagar misslyckas namnserveruppdateringen och namnservrarna återställs till föregående inställning.

Mer information

Om .it-domäner