Migrera ett cPanel-konto till min server med cPanel och WHM

Så här migrerar du en fullständig säkerhetskopia av ett enda cPanel-konto (hemkatalog, databaser och e-post) till en Hanterad VPS / dedikerad server med cPanel och WebHost Manager (WHM).

OBS! Om du behöver migrera flera cPanel-konton till din server rekommenderar vi att du använder WHM-överföringsverktyget . För att använda överföringsverktyget behöver du SSH och rotåtkomst (su eller sudo).

Det finns två huvudsteg som vi kommer att förklara närmare nedan:

• Först skapar vi en säkerhetskopia från källa-cPanel-kontot och laddar ner den till din dator.
  • Sedan använder vi WHM för att importera säkerhetskopian till din server.

Skapa och ladda ner säkerhetskopian

1. Logga in på det cPanel-konto som du vill migrera och gå till cPanels startsida.

Om ditt konto är hos oss går du till din GoDaddy produktsida och under Webbhotell bredvid det Linux-värdtjänstkonto du vill använda klickar du på Hantera . Sedan i kontoinstrumentpanelen, klicka på cPanel Admin.

2. Klicka på Säkerhetskopiera på avsnittet Filer på cPanels startsida.
    klicka på säkerhetskopia
  3. På sidan Säkerhetskopiering under Fullständig säkerhetskopiering klickar du på Hämta en fullständig säkerhetskopiering av konto .
    klicka på ladda ner en fullständig säkerhetskopia av kontot
  4. Under Generate a Full Backup (Generera en fullständig säkerhetskopia) väljer du Send not email message of backup backup (Skicka inte e-postmeddelande om säkerhetskopieringen är klar) och klickar sedan på Generate Backup (Skapa säkerhetskopia) . cPanel börjar skapa säkerhetskopian.
  5. Klicka på Gå tillbaka och under Säkerhetskopior tillgängliga för nedladdning klickar du på filen med det senaste datumet (filen du precis skapade) för att ladda ner den till din dator.

OBS! Om den senaste säkerhetskopian är ”[inprogress]” uppdaterar du skärmen. cPanel kan ta lite tid att skapa säkerhetskopian om du har en stor webbplats.

Ladda upp säkerhetskopian och migrera webbplatsen

1. Öppna WebHost Manager (WHM) . Logga in med ditt serverlösenord, men använd root som användarnamn.
  2. Skriv "cpmove" i sökrutan på WHM-hemsidan.
  3. Välj Återställ en fullständig säkerhetskopia / cpmove-fil och under Inställningar väljer du Återställ med fil .
  4. Nedanför Fil att återställa med klickar du på Välj fil , bläddrar till den säkerhetskopia du laddade ner tidigare och dubbelklickar på filen.
  5. Klicka på Återställ . WHM laddar upp säkerhetskopian till servern och migrationen av webbplatsen är klar.